På god vei mot stinn brakke

– Vi er på god vei til å få stinn brakke når vi skal arrangere Helaften torsdag 30. november. Oppslutningen fra næringslivet har vært stor. Det sier en glad Cato Wiig, om festen som Blå Kors Kristiansand arrangerer for tidligere og nåværende rusmisbrukere.

Av Ivar Eidsaa

– Vi hadde satt oss et hårete mål om å selge 250 plasser til denne festen for de som virkelig trenger det, forteller Wiig.

– Nå ser det ut som om vi skal klare å nå målsettingen. Den støtten, varmen og gode mottakelsen vi er blitt møtt med, har kort og godt vært enorm, sier Wiig som ønsker å takke hver og en især for at de stiller opp.

– Vi er blitt møtt med en utrolig raushet, sier Cato Wiig.

Mat og varmt tøy

– Vi har fra ulikt holdt fått maten vi skal servere, det være seg grønnsaker, surkål, rødkål, ribbe og riskrem. Vi har fått brus fra CB. Atter andre har bidradd med varmt og godt tøy, og andre gjenstander som vi skal bruke for å pakke julegaver som hver og en av de som kommer på festen vil få med seg. Da slipper de som har lite fra før å skulle gå og fryse gjennom vinteren, forklarer han.

Rausheten er stor

– Vi har fått godt med mat. Det må til. En rusmisbruker som kanskje ikke har spist på fire dager setter til livs en del mat, så vi må ha nok, sier han.

– De vi har vært i kontakt med har møtt oss med en raushet og varme som er forbilledlig. Vi blir helt satt ut av og til. Vi har mang en gang opplevd å stå i døren og si «…vi lurte på om …», men før vi blir ferdig, så kommer svaret fort og kontant: «Klart vi skal være med».

Cato Wiig vet selv hva det betyr å være mottaker av god hjelp og varm mat.

Alt ligger til rette for at det blir «stinn brakke» under årets Helaften, torsdag den 30. november. (Arkivfoto).

80 tidgivere

– Jeg har 27 år bak meg som rusmisbruker og kriminell, og har opplevd å bli himmelsk velsignet. Det å kunne få mat og tøy når jeg trengte det som mest, var viktig, sier Cato, som nå har vært rusfri i fem år og åtte måneder.

Også Synnøve Roland, virksomhetsleder for Posebyen Frivilligsentral, forteller om stor oppslutning fra dem som skal servere på festen.

– Hele 80 tidgivere har meldt seg, for å servere og hjelpe til. Fantastisk, sier Roland.