Ny CD setter fokus på ettervernsarbeidet

– Man blir rimelig ydmyk når artister som Sigvart Dagsland, Bjørn Eidsvåg, Rita Eriksen, Thom Hell og andre, er gått sammen om å gi ut en CD som gjør at vi kan få løftet frem ettervernarbeidet som Blå Kors driver gjennom Steg for Steg-prosjektet, sier Henning Reme, markedssjef i Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

En rekke av våre mest kjente og folkekjære artister er gått sammen om å gi ut en plate, som et viktig bidrag for å sette fokus på det arbeidet som Blå Kors driver for å hjelpe rusavhengige tilbake til et rusfritt liv. Hver enkelt har spilt inn en låt på den platen som nå er sluppet og som nå lanseres bredt og over hele landet.

Fokus på ettervernarbeidet

– Platen gis ut for å sette fokus på det ettervernarbeidet som Blå Kors driver og som vi kaller Steg for Steg, sier Reme.

Halvparten av den som har vært gjennom en rusavvenning faller tilbake i løpet av ett år.

– Det er denne gruppen vi ønsker å nå gjennom Steg for Steg, slik at flest mulig kan forbli rusfrie, og få den oppfølgingen hver enkelt trenger for å kunne leve et rusfritt liv, med alt hva det innebærer, fortsetter Reme.

– Kan vi klare å løfte fokuset omkring denne gruppen også nasjonalt og inn mot sentrale politiske myndigheter, tror vi at langt flere kan få den hjelpen de trenger, sier Reme.

Et godt innhold i hverdagen

– Vi i Blå Kors kan møte mennesker med omsorg, likeverd, og et innhold i hverdagen som gjør at livet får mening. Mange av dem som har vært gjennom en rusavvenning, kjenner på ensomhet. Mange av dem mangler et nettverk som kan bidra til at de kan klare å leve rusfrie liv, utdyper han.

En lang rekke artister har takket ja til å bidra. Thom Hell, Sigvart Dagsland, Magnus Grønneberg, Bjørn Eidsvåg, Rita Eriksen, Jan Eggum, Oslo Gospel Group som består av flere av kvinnene som er eller har vært med i Oslo Gospel Choir, Kirsten Bråten Berg, Ketil Bjørnstad og Signe Slettahjel, har alle takket ja til å bidra med hver sin låt.

Per Fronth

Den anerkjente Kristiansandkunstneren Per Fronth har bidradd med å lage coveret til platen.

– De artistene som er med er så kjente, at bare det at de blott bidrar på platen, er med på at flere kan få øynene opp for viktigheten av å drive et godt ettervernarbeid. Samtlige har utvist stort hjerte for arbeidet, og platen er gylden mulighet til å vise at de er medmennesker med hjerte for dem som trenger det. Det blir man rimelig ydmyk av å erfare, ganske så rørt attpåtil, sier Henning Reme.