‘- Jeg hadde lyst til å bidra

– Det var ikke vanskelig å takke ja da jeg ble spurt. Jeg hadde lyst til å bidra. Det sier Rita Eriksen, en av våre mest folkekjære artister, og en av dem som bidrar på den nye CD-platen «I sentrum står et menneske».

– Det var en seriøs og ekte henvendelse. Prosjektet fremstod som godt gjennomtenkt, og til en så god sak, forteller Eriksen.

Hun, sammen med Sigvart Dagsland, Kirsten Bråten Berg, Magnus Grønneberg, Thom Hell, Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Ketil Bjørnstad, Solveig Slettahjel, In the Country og Oslo Gospel Group var sommeren 2017 i studio for å spille en inn en plate til inntekt for virksomheten Steg for Steg. Per Fronth har bidradd med illustrasjonen til platecoveret.

Inntekter til arbeidet

– Blå Kors hjelper mennesker som sliter. Vi kjenner alle noen som sliter på en eller annen måte, det være seg familie, venner, bekjente eller arbeidskolleger. Derfor er det fint å skulle bidra når Blå Kors gjennom Steg for Steg setter et så godt fokus på å hjelpe dem som trenger det. Hvis platen kan bidra til at inntekter til arbeidet, så er jo det fint, smiler hun.

Rita Eriksen valgte låten «Songbird» som sitt bidrag på platen.

Særlig sterk

– Mange tenker på låten som en kjærlighetssang, hvor man gir alt man har til den man er glad i. Da jeg ble spurt om å bidra, valgte jeg «Songbird» bevisst, som uttrykk for en mor med en datter som har et rusproblem. Som mor er det viktig å gjøre alt man kan for at barna kan ha det bra. Tenker man på det på den måten, fremstår teksten som særlig sterk, fremholder Eriksen.

– Er rusproblemet større enn det vi liker å tenke?

– Vi mennesker har en egen evne til å feie under teppet det som er vanskelig, og bare se fremover. De fleste av oss har også en evne til å se glansbildet av tilværelsen. Men for de som sliter er det en liten trøst. Det er veldig bra at i løpet av de siste årene er det blitt større fokus på dem som sliter med psykiske problemer og med rus.

Eriksen har i lengre tid turnert land og strand hvor hun inviterer publikum med på en reise inn i Eva Cassidys musikalske univers.

– Planen er å fortsette turneen til neste år, med en konsert i Stavanger Konserthus, samt i Oslo og flere andre byer, sier hun.

For you there’ll be no crying
For you the sun will be shining
‘Cause I feel that when I’m with you
It’s all right I know it’s right

And the songbirds keep singing
Like they know the score
And I love you I love you I love you
Like never before

To you I would give the world
To you I’d never be cold
‘Cause I feel that when I’m with you
It’s all right I know it’s right

And the songbirds keep singing
Like they know the score
And I love you I love you I love you
Like never before Like never before

Like never before