Per Fronth stiller opp for Blå Kors

Per Fronth var rask med å takke ja da han ble forespurt om å lage coveret til platen «I sentrum står et menneske».

Av Ivar Eidsaa

En rekke av landets mest folkekjære artister er gått sammen om å spille inn en plate hvor inntektene uavkortet går til den nye storsatsingen som Blå Kors har satt i gang, Steg for Steg, et ettervernsprosjekt for å sikre at dem som har vært gjennom en rusbehandling forblir rusfrie og kan ledes inn til utdanning, arbeid og positiv aktivitet.

– Det har fint å kunne være med å bidra inn mot det arbeidet som Blå Kors driver. Det er mange stoler i dette landet, og noen lander mellom dem. Alle kjenner noen, og det er aldri noen garanti for at det ikke kunne vært meg. Denne delen av prosjektet handler om å løfte oppmerksomheten rundt arbeidet slik at politikere, samarbeidspartnere og folk flest får øynene opp for viktigheten av det arbeidet som gjøres, og at Steg for Steg kan bidra til at ettervernarbeidet blir løftet inn som en satsing i statsbudsjettet, sier Per Fronth.

– Kunstnere klarer ikke å samle inn de midlene som trengs ved blott å produsere en CD-plate. Skal man få tak i noen av pengene fra oljebrønnen, må det legges opp til en større satsing i statsbudsjettet, mener Per Fronth.