Det pakkes og pyntes

Full aktivitet i lokalene til Blå Kors Kristiansand før Helaften i morgen, torsdag.

Nærmere 200 personer er invitert til festen, og for å lande et så stort arrangement, kreves det en god del forberedelser.

Tirsdag kveld var aktiviteten stor. Der noen pyntet bordene, var andre opptatt med å pakke gaveposer. For tradisjonen tro når Blå Kors Kristiansand inviterer til Helaften for tidligere og nåværende rusmisbrukere, får alle med seg en innholdsrik gavepose.

På kjøkkenet sitter fire ivrige jenter og bretter servietter.

– Vi går på Karuss skole, og vi på skolen har vi hatt et valgfag som heter Innsats for alle, forteller Albana Krasniqi, Ela Ekinci, Arbesa Rachica og Leorena Rabosaj.

– Da vi hadde praksis var jeg hos Blå Kors og var med på BlåKafé hvor Blå Kors besøker omsorgssentre og serverer vafler og kaker. Da vi hørte at Blå Kors skulle arrangere Helaften og trengte frivillige, så hadde vi lyst til å bidra, sier Albana Krasniqi.

Ute i stallen er Ellen Hagemann, Hilde Hartberg, Lilly Pilgård, Katrine Hanstad og Synne Åsland.

– Her holder vi på. Dette er julenissens eget verksted, ler Ellen Hagemann. Hun er med som tidgiver, og har i år vært en av sykkelpilotene som har hatt beboere fra byens omsorgssentre med på sykkeltur i Kvadraturen.

Aktiviteten er høy. Her går det unna.

– Dette var gavepose nummer 150, da er det ikke lenge igjen, ler Synne Åsland.

Lilly Pilgård er også med som tidgiver, både i forbindelse med Blå Gospel- og Blå Torsdag-konsertene, i Kreativ Fritid.

– Det er fantastisk å se den bredden i det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Jeg visste ikke at omfanget var så stort da jeg ble med, sier Ellen.

[su_slider source=»media: 5549,5548,5545,5547,5546″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]