Julemarked 2016

Julemarked for hele familien

– Sett av morgendagen, lørdag 2. desember. Da arrangerer vi julemarked for hele familien, hvor brukere, tidgivere og ansatte har vært med i forberedelsene, forteller virksomhetsleder ved Barnas Stasjon i Kristiansand, Anne-Randi Hanssen.

Av Ivar Eidsaa

Julemarkedet hos Barnas Stasjon i Kristiansand startet opp i fjor, etter ønske fra brukerne selv.

– Så når vi nå arrangerer julemarkedet for andre gang, er det blitt en tradisjon, ler Anne-Randi Hanssen.

Alle skal ha råd til å gå

[su_row]
[su_column size=»2/3″]På dette julemarkedet skal alle ha råd til å gå, med overkommelige priser på det meste. Et kakestykke for eksempel, koster fem kroner. Prisene i bodene skal være av en slik karakter at det skal være mulig også for familier med stram økonomi å kunne handle julegaver.

– Julemarkedet har ikke som hovedmål å tjene penger til driften. Dette er først og fremst en anledning for oss å vise publikum hva Barnas Stasjon og Blå Kors er og hva vi gjør, sier Hanssen.

Hele Blå Kors-familien stiller

For her stiller hele Blå Kors-familien i Kristiansand opp. Både Barnas Stasjon, Blå Kreativitet, Blå Kors-speideren og Mjåvann Arbeidstreningssenter, som eies og drives av Blå Kors, stiller med egne boder.

Det blir også en egen bod med gjenstander som barn kan kjøpe og gi i julegave, til en meget rimelig penge.

Trond Moi

Trond Moi har takket ja til å komme, og han skal steike sveler sammen med noen av barna. Klokken 13.00 blir det underholdning med musikalske innslag fra barn og ungdom. Barn fra Barnas Stasjon har øvd inn flere sanger, og disse inviterer til en liten konsert i hagen som ligger innenfor huset hvor Barnas Stasjon holder til.

Som seg hør og bør, blir det også lotteri med trekning kl. 12.00. Julenissen har lovet å komme, og flere av tidgiverne fra Sammen på sykkel, stiller med richshawsykler, slik at de som ønsker det, kan få seg en sykkeltur i Kvadraturen.

– Vi gleder oss veldig, sier Anne-Randi Hanssen. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

[/su_column][/su_row]