Adventskalender Tidgiver: 2. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg kom i kontakt med Blå Kors-arbeidet i Kristiansand for fem år siden. Jeg har i flere år arbeidet ved Veslefrikk barnehage, og vi gjennomførte da en innsamling til inntekt for Barnas Stasjon. Jeg hadde gått i lang tid og hatt lyst til å gjøre en innsats, men visste ikke hvor jeg skulle henvende meg. Da vi skulle overrekke det vi hadde samlet inn, var det daglig leder ved Barnas Stasjon i Kristiansand, Mette Austrud Skonhoft og Nina Moi kom på besøk. Jeg hukket da tak i Anne-Randi. Derfra gikk det kort tid innen jeg var inne til en prat, og kort tid etter var jeg i gang.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg med på middagssamlingene hver tirsdag, barnegruppen eller Hjerterommet som vi kaller det, annenhver mandag, samt på kvinneboligen i Vågsbygd som holder til i den gamle presteboligen ved Vågsbygd kirke. Dette er et tilbud som drives av Kristiansand kommune, men hvor Blå Kors Kristiansand stiller med personellet som skal til.

Ditt sivile liv:

Jeg har i flere år arbeidet barnehage.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det er bare fantastisk å være en del av Blå Kors-arbeidet i Kristiansand. Selv om jeg er i full jobb, blir det ikke et ork, selv om det av og til kan bli lange dager. Det gir så utrolig så mye og bidra og å gi til andre som trenger det. Rett og slett fantastisk er det, nesten så jeg ikke har ord for hvor mye det betyr. Det var en drøm jeg hadde hatt i flere år som ble oppfylt da jeg ble med som tidgiver.

Det å være med, er noe av det største som har skjedd meg, og noe av det lureste jeg noensinne har begynt med.

Det fine er møtet med alle de flotte menneskene, og jeg har fått et nært og godt forhold til og blitt glad i så mange.

Jeg er ikke med som tidgiver for å bli satt pris på, men det gir så mye tilbake. Blå Kors er flinke til å ta vare på tidgiverne, og det i seg selv gir svært mye tilbake. En gang kan det være vi går i Kilden sammen, en annen at vi blir invitert til et foredrag eller sosial samling. Slikt betyr mye.

Din oppfordring til andre:

Hvis noen der ute har vurdert å bli med som tidgiver, vil jeg varmt anbefale å ta kontakt med Blå Kors Kristiansand og få høre mer om det gode arbeidet som drives. Jeg vil sterkt anbefale å bli med, da det gir så mye tilbake.