Da jentene ble pyntet

Jentene ved Auds Hudpleie på Slottet i Kristiansand inviterte flere av jentene hos Blå Kors Kristiansand å komme for å bli sminket i forkant av Helaften.

Av Ivar Eidsaa

[su_row]
[su_column size=»2/3″]- I dag er det den store sminkedagen, smiler Anita Therese Tønnessen ved Auds Hudpleie.

Et rimelig stort knippe jenter fra Blå Kors Kristiansand står i salongen og tripper. I salongen står terapeutene og venter.

– Vi ønsket å bidra på vår måte med å løfte frem det flotte arbeidet som Blå Kors gjør i Kristiansand. Den største gleden man kan ha, er som kjent å gjøre andre glad, ler Tønnessen.

– Det er alltid gøy å kunne være litt ekstra fin. Det gjør jo noe med oss, legger hun til, før jentene legger seg på benken og behandlingen kan begynne.

– Først så legger jeg på en foundation, for å gjøre huden gladd og jevn. Deretter fremheve de fine trekkene i ansiktet, så som kinnben, lepper og øyne. Mørke ringer og flekker i huden skjules, forteller Kamila Kalejta i det hun er i full gang med å gi en makeup på Anne Grethe Jakobsen.

– Det er godt å bli dullet med, smiler Anne Grethe.

– Det gjør mye med oss å bli stelt med, å bli tatt vare på. Vi lever i en hektisk tid, hvor vi kan kjenne på stresset og presset for å prestere. Mange er ensomme, og vi har alle behov for å bli tatt på, sier Tønnessen.

Anne Grethe er en av i alt 10 Blå Kors-jenter som får en makeup. De formelig kvitrer etter endt behandling. Det er tydelig at dette har gjort godt og at jentene kjenner seg fine.

[/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Anne Grethe Jakobsen etter endt behandling. Anita Therese Tønnessen til venstre og Kamila Kalejta til høyre.
– Det gjør mye med oss å bli stelt med, å bli tatt vare på, sier Anita Therese Tønnessen.

[/su_column][/su_row]

[su_slider source=»media: 5651,5650,5649,5648″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]