Adventskalender Tidgiver: 5. desember

Hvorfor ble dere Tidgivere:

Aina: Jeg hadde lite nettverk, og ble med som tidgiver for cirka et par år siden. Jeg ønsket å ha noe positivt å gå til. Før jeg ble tidgiver satt jeg mye hjemme, var deprimert, og kom i kontakt med Blå Kors-arbeidet i Kristiansand da datteren min og jeg for en fire års tid siden begynte å gå på Barnas Stasjon. Det ble et svært positivt vendepunkt.

Trond: Jeg ble rusfri for noe over tre år siden, etter å ha vært rusmisbruker i 15 år, og etter endt rusbehandling og ettervern ønsket jeg ikke bare å forbli rusfri, men å leve et rusfritt liv. Derfor var det viktig å kunne fylle dagene med gode aktiviteter.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Aina: Jeg ble med som tidgiver på Møteplassen, kjøkkenet med inngang til Gyldenløvesgate, hvor det er alltid er mulig å komme innom for en kopp kaffe og hyggelig sosialt lag.

Nå er jeg også med på Sammen på sykkel, og bidrar ellers der det er behov.Jeg er også med på Barnas Stasjon og Blå Kreativitet. Altså føye på et komma og deretter Blå Kreativitet.

Trond: Jeg startet som tidgiver i forbindelse med Blå Gospel og Blå Torsdag-konsertene, og senere da Posebyen Frivilligsentral fikk rickshawsykler. Beboere ved Elvegata omsorgssenter og Stener Heyerdal ble tatt med på en sykkeltur rundt om i byen, og det falt i veldig god smak.

Jeg er i dag primærkontrakt for Sammen på sykkel, hvor vi besøker omsorgssentrene i Elvegata, Stener Heyerdal og Prestheia og tar dem med på en sykkeltur i Kristiansand. Jeg e også med i BlåKafé hvor vi besøker de samme plassene og inviterer beboerne til hyggelig sosialt lag med vafler og kaffe.

Deres sivile liv:

Aina: I tillegg til å være tidgiver, har jeg som ansatt i Blå Kors Kristiansand ansvaret for å vaske lokalene i Gyldenløvesgate.

Trond: Oppgavene har blitt flere over tid, og jeg er i dag primærkontakt for Sammen på sykkel. Vi ønsker å skulle utvide tilbudet neste år.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Aina: Jeg er glad for å kunne være med på noe som er så positivt som dette, og jeg gleder meg hver dag til oppgavene som venter. Jeg har fått mange gode venner, noe jeg ikke hadde før da nettverket var lite. Det å være med, gir mye positivt tilbake i hverdagen.

Trond: Det gjør meg stolt å være med på et så viktig arbeid som det Blå Kors Kristiansand driver. Det gir stor mestringsfølelse, og jeg har fått mange gode relasjoner, og stor trygghet i hverdagen. Jeg gleder med til å bidra hver dag, og rent sosialt er stemningen vanvittig god.

Din oppfordring til andre:

Aina: Jeg slet tidligere med psyken, spesielt kjente jeg på sosial angst. Den kjenner jeg ikke noe til lenger! Jeg opplever stor trygghet. Det at noen tar vare på og hører på, har betydd svært mye. Jeg vil oppfordre andre som er i samme situasjon som jeg var i, til å ta en tur innom. Det fine med å være tidgiver, er at det alltid er mulig å finne oppgaver som passer den enkelte.

Trond: Jeg sliter litt med sosial angst, slik mange tidligere rusavhengige kan slite med på veien tilbake til et rusfritt liv. Det er viktig å være del av et godt nettverk for å kunne etablere et godt rusfritt liv. Nå har jeg vært rusfri siden juni 2014, og det er bare HERLIG! Det å være med i Blå Kors har gitt meg svært mye, ikke minst i forhold til venner og familie. Jeg kan på det varmeste anbefale å bli med i arbeidet.

Da jeg startet opp, slet meg med sosial angst, og var gjennombløt av svette de gangene jeg var med. Nå har jeg stålkontroll. De mange tilbakemeldingene jeg får fra andre, fra venner, familie og bekjente, gjør det jo ikke noe verre med tanke på gode opplevelser, for å si det med et understatement!