Adventskalender Tidgiver: 6. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg har alltid likt sang og musikk, og startet i Grim Brødekor i 1973. Etter flere år der gikk vi over til Sødal bedehus, og deretter til Blå Kors Kristiansand. Da vi startet hos Blå Kors, var Brødrekoret lagt ned. Men ettersom vi var en gjeng som startet, ble det til at noen av dem som tidligere hadde vært med i Brødrekoret startet opp igjen. Siden har vi holdt på.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er med i Brødrekoret og i Musikkoret. Vi er en gjeng på mellom 80 og 100 som samles hver lørdags kveld til møte, og jeg er også med på torsdagsmøtene, møter som finner sted i kjelleren i Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate. På torsdagsmøtene kommer det noen færre enn hva tilfellet er på lørdagskveldene.

Vi er ofte ute og synger i andre sammenhenger, og Brødrekoret har mellom 60 og 70 opptredener i året. Det samme er tilfellet med Musikkoret.

Jeg er også med i Flekkerøyguttene og de av oss som er med i samtlige tre kor, humrer litt over at vi for en tid tilbake satte en rekord med ni opptredener på en og samme uke, fordelt på Musikkoret, Brødrekoret og Flekkerøyguttene.

Ditt sivile liv:

Jeg startet i 1962 som byggmester, og holdt på med dette frem til jeg ble pensjonist for noen år siden. Jeg virket også som arkitekt og tegnet alt i alt rundt en hundre enebolig, samt diverse sjøboder, garasjer og tilbygg da holdt på som byggmester.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det har vært helt fantastisk å ha blitt med i Blå Kors. Vi har et fint og godt miljø. Jeg kjenner meg veldig inkludert.

Det gir veldig mye tilbake å være med. Åndelig sett er det umistelig. Vi får hver gang besøker av predikanter som alle har mye å gi. Det som er så fint, er å se at nye blir med. Vi har nettopp fått tre nye som er blitt med i Brødekoret.

Miljøet er flott, og det sier vel litt at det fast kommer personer fra Farsund i vest til Arendal i øst, samt at flere også kommer fra Vennesla.

Jeg blir ikke lei, og gleder meg alltid når vi skal ut og spille.

Din oppfordring til andre:

Vi har en veldig god ånd i møtene. De som dropper innom sier at det var godt å være sammen med oss. Mange velger å gå fast når de først har fått erfart hvordan vi har det. Vi har mange fine møter, spesielt når Trond Gundersen er med, en fin og inkluderende kar som alltid har gode budskap å komme med.