Bent Svele, Roy Johansen, Harald Bredeli og Christian Paasche fra TV2 og Pål Anders Ullevålseter.

Blå Kors overtar driften av Vision Skatepark

I dag er det blitt klart: Blå Kors Kristiansand har kjøpt inventaret og skal drifte Vision Skatepark og parkourhallen på Lund.

Av Ivar Eidsaa

– Planen er å gjenåpne så fort som mulig, og det blir i hvert fall åpent i romjulen, sier Mike Toxel, Arvid Solheim og Tim Vik.

– En stor, stor dag. Dette var det beste som kunne skjedd, smiler en lettet Mike Troxel og Tim Vik, henholdsvis initiativtaker til og fungerende daglig leder i Vision Skatepark.

– Det var for en måneds tid siden Frank Salvesen i Demokratene som har en sønn som er svært aktiv i miljøet, tok kontakt med oss for å høre om vi kunne drifte skateparken etter at det ble klart at økonomien ikke tillot fortsatt drift, forteller Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

Åpent i romjulen

I løpet av måneden som er gått, har det vært god kontakt med kulturavdelingen i Kristiansand kommune og Kristiansand Skateklubb.

– I går kveld sa styret i Blå Kors Kristiansand «go», og dermed overtar vi fra og med i dag, sier Solheim.

– Det har vært en fortvilet situasjon. Hallen har vært stengt, og de mange hundre ungdommene som har brukt hallen, har ikke lenger noe sted å være. Nå skal vi i gang med å rydde og pusse litt opp, og satser på å åpne igjen om noen dager. Det blir i hvert fall åpent her i romjulen, sier Solheim.

En trygg og kul arena

– Vi ønsker at dette skal være en trygg, kul arena for gutter og jenter fra hele Sørlandet som ikke spiller håndball eller fotball. Dette skal ikke bli gubbete, men et tøft sted, med DJ, egne konkurranser og stor aktivitet. Mike har sagt seg villig til å være en rådgiver slik at vi tar de riktige valgene. Her skal ungdommen drives, det skal kjennes trygt og godt å være her, og det skal være enda tryggere enn det har vært, sier Solheim.

– Nå overtar Blå Kors driften av skateparken, sier Mike Toxel, Arvid Solheim og Tim Vik.

Forebyggende arbeid

– Vårt utgangspunkt er å drive et forebyggende arbeid inn mot barn og unge. Det er bedre å forebygge, enn å reparere voksne. På denne bakgrunn var det veldig lett å gå for dette, fremholder Solheim.

Solheim roser Mike Troxel som har solgt hallen for en rimelig penge. Det gjør at de kommunale overføringene på 430.000 kroner som har ligget i potten blir overført til Blå Kors. Vi får også litt hjelp til husleie og litt av driftskostnadene. Nå skal vi henvende oss til våre mange støttespillere slik at vi kan ende ut med en god, forutsigbar og riktig drift, sier han.

Mentorer

Han sier videre det også arbeides med å få på plass personell som kan stå for driften. I tillegg vil Blå Kors Kristiansand også trekke veksler på organisasjonens over 400 tidgiverne (frivillige).

– Skateparken trenger personer som kan være mentorer i miljøet, som ungdommen kan se opp til og lære av, som kan skjønne gutter og jenter, og som evner å bygge gode fellesskap, fremholder Mike Troxel.

Ni og et halvt år siden åpningen

– Blå Kors Kristiansand ønsker å takke Mike for det solide arbeidet han har lagt ned i parken gjennom mange år, for å skape en plass hvor ungdommen kan være og hvor de kan trives, sier Solheim.

– I april var det ni år siden vi åpnet. Det har vært ni og et halvt fantastiske år. Jeg jobbet ved Frelsesarmeens ungdomskafe i Kristiansand og ønsket å starte et tilbud tilrettelagt for ungdom da kafeen ble lagt ned. Det klarte vi den gangen å få til, og siden har vi holdt på.

Vision Skatepark

Ligger i hjerte av Sørlandet, på industriområdet i Lund i Kristiansand. Vision Skatepark var den første innendørs skateparken i Kristiansand. Parken startet opp 4. april 2009. Vison skatepark, begynte som en mellomstor skatehall på ca. 800 kvadratmeter, men siden det har parken vært under konstant oppussing, den har vært ombygd, ting har blitt flyttet, for å passe alles behov. Nå har vision skatepark ett areal på ca. 1.600 kvadratmeter, det er noe for alle aldersgrupper i parken. Uansett alder og nivå.