Adventskalender Tidgiver: 8. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Da min kone døde av kreft, ble mye forandret. Jeg ble invitert med til møtene torsdag og lørdag, og i starten var jeg med litt av og til. Det gav solid mersmak, og jeg møtte bare hyggelige og trivelige mennesker, så i dag kommer jeg så å si hver gang.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg med både i Musikkoret og Brødrekoret, og spiller gitar der. Vi er en god del på farten, og vi hadde i fjor over hundre opptredener i andre sammenhenger. Selv om det kan bli mye med to, tre, fire opptredener i uken, er det like moro hver gang.

Ditt sivile liv:

Jeg startet som pølsemaker i 1952, og jobbet med dette i flere år, først åtte år hos Hjemdal på Grim og deretter på Samsen i flere år. Da Samsen ble lagt ned, begynte jeg på Kristiansand Mek Verksted, og ble der i 19 år, frem til jeg gikk av med pensjon.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det å bli med har gitt et godt løft. Hele livet ble forandret da jeg ble med. Vi er som en familie, og vi er en god gjeng, mellom 80 og 100 møter opp hver eneste lørdag. Det er fint å komme seg ut i stedet for å sitte alene. Jeg har fått mange nye venner.

Din oppfordring til andre:

Blå Kors gjør mye godt for dem som trenger det. Det er alltid fantastisk å se at mennesker som har vært langt nede får hjelp og oppfølging som gjør at de kan reise seg.

Når det gjelder møtene, gir det mye tilbake. Hvis det er noen som sitter mye alene, vil jeg på det varmeste anbefale å bli med. Det å være del av ei så stor gruppe, er som ren medisin å regne. Liker man i tillegg å synge eller spille et instrument, er det også mulig å bli med enten i Brødrekoret eller Musikkoret, eller begge for den saks skyld.