Adventskalender Tidgiver: 10. desember

Ivar Eidsaa arbeider som informasjonsmedarbeider i et engasjement i Blå Kors Kristiansand. Han har vist et engasjement av de sjeldne og bruker like mange frivillige timer som lønnet timer på å få ut informasjon om arrangementer, aktiviteter og satsingsområder.

Han er fast inventar på mye av som skjer i Blå Kors hvor han stiller opp med kamera, en god kommentar og på leting etter de gode historiene. Gang på gang leverer han topp kvalitet på artikler i rekordfart. På spørsmål om hva som motiverer han til å gi så mye ekstra av sin tid er at han ønsker å være med å bidra til å bygge gode verdier over tid.

– Det handler ikke alltid om å få betalt i kroner og ører, og noen ganger må vi også være bevisste på at noe av lønna får vi i himmelen, sier Eidsaa med et glimt i øyet.

Ivar engasjerer mange med sine artikler, og sin innsats i Blå Kors. På spørsmål om hva som gjør han så engasjert sier han følgende.

– Vi bør alle se det som vår oppgave og bidra der vi har mulighet til det, vi lever ikke for oss selv. Den største gleden man kan ha er å gjøre andre glad! Det gir utrolig mye energi tilbake å møte den gjengen som er her, både de som gir og yter hjelp, og de som er mottakere av den hjelpen som gis. Det å se den utviklingen som mange har klart å ta når de har fått hjelp til det, DET er noe helt spesielt».

Ivar har vært med på mye siden han startet i Blå Kors.

– Hvilke opplevelser har vært de som har satt størst spor hos deg av alt du har vært med på? Ivar måtte ikke tenke lenge før han svarer:

– Hun jeg møtte første gang som så vidt klarte å si hei, og som bare så ned. Til den gleden hun viste når hun hadde vært med på en aktivitet ingen trodde at hun ville klare å få til, kanskje aller minst henne selv. Det smilet og den gleden er noe jeg vil huske for alltid. Det må også nevnes det sterke møtet med Roar som heller nesten ikke sa noen ting første gang han var med på Helaften, til to år etterpå hvor han har forblitt rusfri, etablert rusfritt miljø, tatt utfordringer som ble gitt, og har endt opp med å reise tilbake til hjembyen Bergen hvor han har funnet tilbake til hun han var gift med før rusen tok overhånd, og etablert et godt far/datter forhold til sin datter. Og nå er han i gang med å få på plass et godt Blå Kors arbeid i Bergen. Det viser hva mennesker kan få til når de blir trodd på og forholdene legges til rette.

For dere som har møtt Ivar vet dere at han alltid er i godt humør, har et smil på lur og latteren sitter løst. Vi spør han hva hemmeligheten er. På det svarer Ivar.

– Valget man tar om at uansett livets «ups and downs» så er livet stort sett okey å leve. Også er det utrolig hva et liv med Jesus kan gi som resultat i en praktisk hverdag».

Vi har nok alle noe vi kan lære av Ivar, og kanskje livsmottoet hans kan bidra til nettopp det:

«Bakom skyen er himmelen alltid blå». Bibelen har et ord som forteller at vi må lære av ørnen. Når stormen raser bruker ørnen stormens vinder til å komme seg over uværet hvor ørnen seiler av sted. Sånn sett kan ørnen «nyde livet» ved å bruke motstand til å komme ovenpå igjen».

På vegne av Blå Kors Kristiansand sier vi tusen takk for dine mange bidrag til glede for oss alle. Gratulerer så mye med velfortjent kalender-plass.

Av Synnøve Roland