Adventskalender Tidgiver: 17. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Det er stas å kunne hjelpe til der jeg har muligheten for det. Jeg vokste opp i et åpent hjem, hvor mor og far var bevisst på å hjelpe til der de hadde muligheten til det.

Min far var i mange år en tørrlagt alkoholiker, og ønsket å skulle hjelpe andre. Foreldrene mine var veldig engasjert i arbeidet som drives i Sarons Dal. I oppveksten hadde vi rett som det var folk boende hjemme hos oss. Målet var alltid å hjelpe andre.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Første gangen jeg var med, var for et par-tre år siden da Blå Kors ferier arrangerte ferieopphold for dem som virkelig trenger det, på Sørlandet Folkehøgskole på Birkeland. Det gjorde et kraftig inntrykk å se hvor mye det betød for dem som var med.

Siden har jeg forsøkt å bidra også i andre sammenhenger, og var blant annet med sammen med Per Ove Sødal og brukerne av Barnas Stasjon, hvor vi sammen lagde en kokebok med ulike matoppskrifter. Vi møttes flere ettermiddager. Det var en entusiastisk gjeng, og et flott prosjekt å være med på.

Nå før jul var jeg med under julemarkedet til Barnas Stasjon hvor jeg stekte lapper.

Ditt sivile liv:

Jeg arbeider som kokk og driver restauranter.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Vi har alle mulighet til å bidra som Tidgivere. Det som preger Blå Kors er et utrolig stort hjerterom. Det gjør et dypt inntrykk å møte mennesker som i mitt første tilfellet, ikke hadde råd til å reise på ferie med seg og sine. Jeg blir rett og slett lei meg når noen sliter så mye. Da er det desto finere å se samværet, og hvordan deltakerne koser seg i hverdagen.

Din oppfordring til andre:

Det å hjelpe andre er helt nødvendig for at samfunnet skal fungere. Det flotte arbeidet som mange frivillige driver er med på å holde samfunnet sammen. Uten denne innsatsen ville samfunnet gått opp i sømmene. Derfor er det viktig at alle kan bidra på en eller annen måte, lite eller mye.