‘- Dette er ekstremt rørende

– Vi er overveldet over hvordan gjester og publikum har sluttet opp om dette. Over tusen julegaver er blitt lagt under treet, gaver som går videre til Barnas Stasjon.

Hotelldirektør Kenneth Røynås ved Clarion Hotel Ernst er full av lovord over hvordan publikum har respondert etter at hotellet gikk ut og oppfordret gjester og publikum for øvrig til å legge gaver under juletreet som står i hotellets resepsjon.

– Da Barnas Stasjon tirsdag hentet julegavene som var blitt lagt ned fra dagen før, var det gitt 1.046 gaver totalt. Da jeg kom på arbeid onsdag morgen, var det blitt lagt ned nærmere 200 nye, og det samme skjedde i dag, sier Røynås.

Mange familier bidrar

– Dette er bare ekstremt rørende, og viser at mange ønsker å gi for å hjelpe dem som virkelig trenger det, sier han.

Flere av hotellets gjester har lagt ned gaver, men hovedvekten av dem som har bidradd er den vanlige mann og kvinne, familier som bor i området.

– Familie etter familie tropper opp. De har vært ute og handlet gaver, og har med seg barna når gavene skal legges under treet. Det har vært mange sterke opplevelser underveis, forteller Røynås.

Alle gavene merkes

Alle gavene merkes, om det er til gutt eller jente, og til hvilken alder gavene passer best. Under juletreet formelig bugner det med gaver når vi fra Blå Kors Kristiansand har tatt turen innom. På en av til og fra-lappene står det: Til jente seks år. På en annen Til gutt 8 år.

– Her hos oss på Clarion Ernst ønsker vi å hjelpe, og har det knesatt i vårt verdigrunnlag. Men å se denne oppslutningen rører ved oss. Det er sterkt, rett og slett, svært sterkt, sier Røynås.

Han er full av beundring over giverviljen ute hos publikum.

Dypt takknemlige

– Organisasjonen Hjelp og oss å hjelpe kunne for noen få dager siden fortelle om mellom 400 og 500 innkomne gaver. Andre organisasjoner gjør det samme. Det er bare så flott at så mange bidrar slik at de som virkelig trenger det får mulighet til å gi sine en gave på julaften, sier Røynås.

– Vi er dypt takknemlige og ydmyke over den givergleden som blir vist. Gavene vi får inn vil bli gitt til brukere av Barnas Stasjon. Noen av gavene vil også ligge under treet når vi på julaften inviterer til Min jul, forteller virksomhetsleder hos Barnas Stasjon Kristiansand, Anne-Randi Hanssen.

Mange bidrar

– Det er så mange som bidrar, sier hun, og forteller at både Statens vegvesen, Cameron, Avenyen og Sørlandssenteret, alle har invitert ansatte, brukere og gjester til å gjøre det samme som Clarion Hotel Ernst.

– Den enorme oppslutningen gjør at vi kan hjelpe utrolig mange, sier Hanssen, og forteller om en stor pågang, også fra personer og familier som Barnas Stasjon Kristiansand og Blå Kors Kristiansand ikke har hatt kontakt med tidligere.

– Når så mange bidrar, kan vi hjelpe enda flere, sier Anne-Randi Hanssen.