Adventskalender Tidgiver: 22. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg har vært rusmisbruker og ønsket å være del av et godt miljø. Jeg hadde gått på Halvveishuset som ligger vegg i vegg med Blå Kors Kristiansand i Posebyen, og hadde lyst til å gjøre noe helt nytt. Jeg hadde slitt med både stoff og alkohol og i 2013 begynte veien tilbake til både å bli rusfri og å etablere et rusfritt liv. Jeg hadde prøvd et par ganger før, men opplevd tilbakeslag. Det er viktig å være del av et miljø hvor man kan snakke om utfordringene man møter. At man over tid slutter å snakke om dette, kan være farlig. Å kunne snakke om det hele gjør at det letter, sakte, men sikkert.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Da jeg ble med som Tidgiver, ble jeg med i gjengen fra Blå Kors Kristiansand som rigget Aquarama med reklameskilter før og etter hjemmekampene til Vipers.

Det ble også andre oppgaver etter hvert, og jeg har vært med under Blå Gospel-konsertene og Blå Torsdag-konsertene. Jeg har også vært med under Helaften.

I dag er jeg med en del i Småjobbsentralen i regi av Steg for Steg, og jobber nært med Cato Wiig og Vidar Loland, et veldig bra opplegg. Oppgavene gjør at arbeidsdagen blir variert og med godt innhold.

Ditt sivile liv:

Jeg har jobbet med markedsføring i noe over ett år for en bedrift her i Kristiansand.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

I Blå Kors blir hver enkelt sett på en god måte. Jeg prøver å gi videre det jeg selv har fått. Det er verdifullt at man alltid blir ønsket varmt velkommen, at noen husker navnet ditt, og at de som er her, er interessert i hvordan jeg har det. Da blir det lettere å skulle dele når utfordringene kommer, og når jeg har en dårlig dag.

Din oppfordring til andre:

Jeg anbefaler virkelig andre å bli med i Blå Kors. Her kan man få nye venner, og det gir mye tilbake å gi av sin egen tid. Hos Blå Kors får man alt man ikke kan kjøpe for penger. Drømmen min er å kunne få en jobb et par år frem i tid, og å kunne bidra som Tidgiver i Blå Kors i tillegg. Mulighetene ligger der!