Juleavslutning Posebyen Kulturskole

Gleden var stor da elevene inntok Lucky Bowl.

Det var en god gjeng som nylig var sammen for å markere at nok et semester ligger bak. Juleavslutningen var lagt til Lucky Bowl på Lund, og det var «stinn brakke» da gjengen samlet seg for bowling og sosial hygge med mat.

Eget band

– Det har vært et fantastisk semester, oppsummerer Ronnie Jacobsen, leder for Posebyen Kulturskole.

– Vi har sett en helt utrolig utvikling hos elevene på mange områder. For mange er vårt undervisningstilbud ukens høydepunkt, og det syntes vi er gøy.

– Vi vet at mange setter pris på vår sosiale profil, og mange har funnet gode venner gjennom vår aktivitet. Dette semesteret har også fem elever funnet sammen, og startet sitt eget band. Det syntes vi er spesielt gøy! Kanskje er det «nye Coldplay» som nå har sett dagens lys, smiler Jacobsen.

Samarbeid

Posebyen Kulturskole er et samarbeid mellom Blå Kors Kristiansand, Cultiva og Kristiansand kommunes kulturskole. Posebyen Kulturskole tilbyr undervisning innen rytmisk musikk, herunder gitar, sang, trommer, piano og bass.

– Antall elever har vært jevnt stigende over tid. Det viser at behovet er der og at mange benytter seg av det, sier Jacobsen.

Håndplukkede lærere

Elevene undervises av håndplukkede studenter ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder og Ansgar høgskole. Samtlige elever får 45 minutter undervisning per uke. Undervisningen er forankret i den nasjonale læreplanen for undervisning innen kulturskolesektoren.

Egne faddere

Posebyen Kulturskole har også egne faddere, bestående av kjente musikkprofiler som Johnny Sjo, bassist i D`Sound, Tommy Kristiansen, gitarist med Kurt Nilsen,The Voice, Idol, Stjernekamp,  Karl Oluf Wenneberg, trommeslager i A-ha, og Bjørn Charles Dreyer, gitarist med doktorstipendiat ved UiA.

– Vi legger stor vekt på å skape en god sosial arena for våre elever. Vi ønsker å skape et trygt fritidstilbud med bredde. Vi kjører mange fellesaktiviteter, og har for eksempel vært på båtrafting, grillturer, bowling og andre fellesaktiviteter.

[su_slider source=»media: 5782,5781,5780,5779,5778,5777,5776,5775,5774″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]