Blå Kors-støtte i bøtter og spann

– Vi ble nesten helt slått ut før jul. Den støtten som ble oss til del varmer, den rører oss og er en stor motivasjonsfaktor inn mot alle ansatte og tidgivere.

Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand, sitter og går gjennom listen over alle som før jul bidrog inn mot det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver.

– Vi ble slått ut. Støtten var så stor og omfattende. Vi fikk gaver, bidrag og hilsener i et omfang som bare ble helt uvirkelig, sier Solheim.

I kontakt med 25.000 personer

– Vi vil bare takke hver og en, for bidragene som kom. Vi har til daglig fokus på å skulle hjelpe mennesker videre i livet. Vi er avhengig av bidrag og støtte for å få dette til. Når vi så til de grader opplever at private, organisasjoner og bedrifter slutter opp, blir vi i stand til å hjelpe enda flere. I løpet av 2017 har Blå Kors Kristiansand vært i kontakt med 25.000 personer, og det er en solid økning fra 2016, og sier sitt om hvor mange det er som trenger hjelp, og ei hånd å holde i for å komme seg videre i livet, sier Solheim.

Julegaver

– I sangen heter det jo at «de kommer fra øst og vest, de kommer fra nord og syd». Det ble så absolutt tilfelle før jul, forteller han.

Clarion Hotel Ernst inviterte gjester og publikum til å legge julegaver til Barnas Stasjon og Min jul, et arrangement som Barnas Stasjon inviterte til julaften, under juletreet i resepsjonen. Resultatet ble nærmere 1.600 pakker. I tillegg gjorde Cameron, Avenyen, Sørlandssenteret og Statens vegvesen det samme.

Spontanaksjoner

Dermed kunne Barnas Stasjon gi julegaver til flerfoldige hundre som ellers ikke hadde muligheten til å gi barna sine en presang til jul.

Så om ikke det var nok, poppet det opp den ene spontanaksjonen etter den andre. Et eksempel i så måte er Chris Jakobsen og venneflokken hans som gjennomførte lotteri og aktiviteter hvor det som kom inn gikk til Barnas Stasjon.

Donasjoner

Flere bedrifter inviterte veldedige lag og foreninger til å søke om hvem som skulle få en ekstra gave til jul.

– Vi søkte på noen, og fikk mange donasjoner, med 75.000 kroner fra Gjensidige, en ufattelig sum, som et eksempel sier Solheim.

I tillegg må nevnes gaven på 300.000 fra Lykkeskillingen, gavedrysset fra Spareskillingsbanken, hvor pengene som Blå Kors Kristiansand fikk, i sin helhet skal brukes for å drifte Skatehallen på Lund som Blå Kors har overtatt driften av.

Takker hver og en

– Vi vil takke alle dem i byen som stemte oss frem. Uten deres solide engasjement, hadde ikke dette gått veien, sier Solheim.

Fra en rekke bedrifter og organisasjoner kom det julegaver.

– Vi fikk flere slike, helt overraskende – veldig hyggelig og rørende også, sier Solheim, med et bidrag på 50.000 kroner fra Norges Energi som et av flere eksempler. Bedriften legger julegratialet i en fellespott, hvor de ansatte så stemte over hvilken organisasjon som skulle få pengesummen, og med Blå Kors Kristiansand som organisasjonen som endte ut med flest stemmer.