En dag skal jeg få min egen nøkkel!

”Blå Kors er fritiden min, jeg er her eller i skatehallen nesten hver dag. For meg er dette et viktig sted”.

Av Aileen Safi Bjørnstad

Det er en helt vanlig tirsdag ettermiddag i februar. Vi er i Kristiansand  og snart skal tirsdagen by på et møte med en uvanlig ung mann fra Sørlandet. I et av de hvite gamle husene i den delen av Kristiansand som kalles Posebyen ligger Blå Kors Ung sitt møtested ”Haven”.  Her treffer jeg Jacob Schlichting. Han utstråler energi og tilstedeværelse så fort han kommer inn døra til treffstedet. Han gir meg til og med en klem selv om han ikke har hilst på meg før. Jacob smiler og ser meg inn i øynene med et lurt smil. Han ser ut til å trives i fellesskapet.

”Blå Kors er fritiden min, jeg er her eller i skatehallen nesten hver dag. For meg er dette et viktig sted”.

Jacob S. Schlichting er 14 år gammel og bor i Kristiansand. Han har deltatt i aktiviteter i Blå Kors Ung i to år.  -Det var tanta mi som gjorde meg oppmerksom på Blå Kors Ung og den som skapte interessen for å være med her, forteller Jacob.

På skolen liker han best faget han kaller teknologipraksis og han liker veldig godt å holde på med aktiviteter som har med film å gjøre. Den store interessen for film og skuespilleri får han utløp for i Blå Kors Ung. Jacob er med å skriver manus og er skuespiller i en pilot til en tv-serie laget i samarbeid med flere på Blå Kors Ung. Mer om den litt senere.

Nye venner

-Jeg har blitt kjent med mange folk her og fått mange venner. Noen norske andre fra andre steder i verden. Noen har flyttet til andre steder av ulike grunner. Jeg savner dem, forteller Jacob. Han poengterer flere ganger at det er utrolig viktig med treffsteder som Haven og at det er veldig bra å ha mulighet til å drive med ulike aktiviteter sammen med andre. Trygge voksne er også et viktig element for å få til et godt og inkluderende miljø.

Miljøet og gode venner er drivkraften for å være her. –Jeg beskrives ofte som en type med mye energi med interesse for å skape noe. I tillegg til skating, gaming, film og teater har Jacob også en stor musikkinteresse. Ofte er ørepluggene i ørene med favorittmusikken på telefonen. –Musikk fungerer til det meste, både til å roe ned eller til å få opp energien, sier Jacob.

Skatehallen

Skating har vært en viktig aktivitet for Jacob. En skade i kneet har satt en midlertidig stopper for aktiviteten. Det hindrer han ikke å dra til skatehallen flere ganger i uka.

Blå Kors har tatt over driften av Vision Skatepark som ligger i bydelen Lund i Kristiansand. Blå Kors skal samarbeide med flere aktører og ser på tilbudet som en arena for å skape nye aktiviteter og møteplasser. Virksomhetsleder for Blå Kors Ung, Maria Jacobsen, ser frem til at skateparken kan bli et sted der barn og unge kan treffes og bli kjent med hverandre. Blå Kors har fokus på at det skal være trygge og tydelige voksenpersoner som bidrar til at alle aktivitetene drives med gode rammer for de som deltar.

Haven Kafe

Haven Kafe i Rådhusgata er et møtested for ungdommer i alderen 13 til 25 år. Haven fungerer som et utgangspunkt for mange av våre aktiviteter, sier Maria Jacobsen. Mange kommer innom og andre igjen møter til faste aktiviteter. Jacob ser ut til å trives godt i Haven og er godt kjent i husene til Blå Kors. – Målet er å få min egen nøkkel, jeg skulle gjerne ha vært den som slapp andre inn. Jeg må vente til jeg blir litt eldre sier Mia som er leder for Blå Kors Ung, ler Jacob.

Pilot til en tv-serie ”Posebyen”

Film er noe Jacob har brukt mye tid på de siste månedene. Jacob har jobbet sammen med Eduoard Truedsson som er en av de ansatte som har filmkompetanse. Jacob er veldig begeistret for samarbeidet. – Eduoard og jeg jobber mye sammen, vi skriver manus og jobber med ideer, forteller Jacob ivrig.
[su_row][su_column size=»1/3″]

[/su_column][su_column size=»1/3″]

[/su_column][su_column size=»1/3″]

[/su_column][/su_row]

TV-serien ”Posebyen” utspiller seg i nærmiljøet og handler om ulike temaer som mobbing, tilhørighet og vennskap. De ulike karakterene har ulike budskap og viser at vi kan lære mye av hverandre. Å være en god venn er noe som tv-serien ønsker å formidle. –Jeg ønsker å være en sånn venn som støtter andre når de har det vanskelig like mye som når ting går bra. Det er viktig å kunne få lov å være den man er. Selv om jeg er utadvendt så har jeg også behov for ha noe for meg selv.  Her på Blå Kors får jeg lov til å være hele meg, avslutter Jacob. Litt tankefull og med glimt i øyet.

Fakta:

  • Jacob Schlichting
  • 14 år gammel fra Kristiansand
  • Går på Grim ungdomsskole
  • Er engasjert i mange av Blå Kors Ungdom sine aktiviteter
  • Skuespiller
  • Manusforfatter
  • Skater
  • Fokus på inkludering
  • Gir av seg selv i møte med andre