‘- Gode turer en viktig miljøskaper

– Gode turer hvor vi opplever mye godt sammen, er en viktig miljøskaper, sier Trond Gundersen som inviterer til fire turer gjennom Blåens Reiser i vår og i sommer.

Av Ivar Eidsaa

Blåens Reiser er «reiseselskapet» til Blå Kors Kristiansand. I en årrekke har Trond Gundersen invitert medarbeidere og andre med på turer, hvor han selv er å finne bak rattet i turbussen.

– Vi har arrangert reiser i nærmere 30 år, og turene er populære, smiler han.

– Der vi på noen turer fyller bussen med Tidgivere og medlemmer av Blå Korsforeningen, ønsker vi på andre turer også å invitere med samarbeidspartnere og andre til å bli med, sier Trond Gundersen.

Til Danmark 3. mai

– Vi opplever ofte at bussen er full når vi triller av sted. Der vi på noen turer fyller bussen med Tidgivere og medlemmer av Blå Korsforeningen, ønsker vi på andre turer også å invitere med samarbeidspartnere og andre til å bli med, forklarer han.

Årets første tur arrangeres 3. mai, en dagstur til Danmark, med frokostbuffet om bord på SuperSpeed, og tur både til Aalborg Zoo, en tur innom Bilka, og ikke minst et møte i Hirtshals.

Møte i Centerkirken

– I Hirtshals skal vi ha et møte i Centerkirken hvor. Steinar Harila og Blå Kors Musikkor deltar. Vi har et godt samarbeid med Blå Kors i Danmark, som hos vårt broderfolk i sør nok er mest profilert som driver av flere bruktbutikker. En av de største ligger vegg i vegg med Bilka, hvor Blå Kors driver en av de større bruktbutikkene som er å finne i Danmark, sier Gundersen.

Til Sverige i juni

7.-10. juni blir det sommertur til Sverige, med muligheter for shopping og gode naturopplevelser.

– Vi deltar også på et møte i Betania bedehus i Sarpsborg, med sang, musikk, vitnesbyrd, kaffe og kringle, og tale ved Svein Høiden, tidligere leder av Stiftelsen Blå Kors i Fredrikstad, sier Gundersen.

– Det blir fint å hilse på denne gjengen igjen. Blå Kors Kristiansand har lenge hatt et nært samarbeid med Blå Kors i Fredrikstad, som er som en storebror å regne når det kommer til drift av institusjonsplasser, sier Gundersen.

Det blir flere turer med Blåens Reiser i løpet av året.

Ullared

Den 8. juni går turen via Smøgen til Göteborg, før bussen dagen etter triller til Ullared dagen etter, et av Sveriges mest populære turistmål med cirka fem millioner besøkende per år.

Turen til Hermon Høyfjellssenter 19.-24. august og svippturen til Sverige 10.-11. oktober, er blitt arrangert i flere år, og er særs populære.

På turen til Hermon Høyfjellssenter blir det også bading i Hallingskarvet Fjellbad, og en tur innom Mjøløst Gård hos Blå Kors i Sandefjord, med andakt, sang, kaffepause og middag underveis.

Østerbo Evangeliesenter

På svippturen til Sverige i oktober skal vi for andre gang legge turen innom Østerbo Evangeliesenter. Østerbo driftes av Evangeliesenteret, og er plassen hvor Evangeliesenteret har sitt store sommerstevne, for øvrig et av de største kristne stevnene i Norge.