‘- For en flott kveld!

– For en flott kveld. Den ble akkurat det vi hadde håpet på, smiler en sliten, glad og fornøyd Ronnie Jacobsen, etter festkvelden i Kilden hvor en rekke av våre mest folkekjære artister stod på scenen for å profilere Blå Kors og Steg for Steg-arbeidet. Kilden var for anledningen lyssatt i blått og dette ble en fantastisk velkomst til årets «blå helaften».

Av Ivar Eidsaa

– Dette er det største arrangementet til Blå Kors siden TV-aksjonen i 2008 forteller Arvid Solheim fra Blå Kors Kristiansand, til en fullsatt konsertsal.

I forkant av konserten ble Kristiansand farget blå, med flagg på Lundsbroa, store bannere i Markensgate og ved inngangen til Odderøya.

Omfattende virksomhet

Blå Kors Øst hadde sitt ledermøte i Kristiansand og Landsstyret i Blå Kors hadde valgt å legge sitt styremøte til Kristiansand disse dagene. Det satte Blå Kors Kristiansand stor pris på. Fra scenen formidlet generalsekretær Jan Elverum og leder av landsstyret, Trine Stensen, litt om det arbeidet som Blå Kors driver.

– Blå Kors har i dag 60 virksomheter over hele Norge. 5.000 mennesker er til behandling hvert år. Vi har 30.000 polikliniske konsultasjoner årlig. For å hjelpe alle disse har Blå Kors 1.300 ansatte og like mange frivillige, eller Tidgivere, som vi kaller det i Blå Kors, kunne Jan Elverum fortelle.

Viktigheten av lokale virksomheter

Han fortalte videre hvor viktige de lokale foreninger og virksomhetene er for arbeidet til Blå Kors. For oss sentralt er det helt avgjørende at vi har virksomheter som står sterkt i regionene. Tillit i samfunnet og tillit hos brukerne er helt avgjørende for at det menneske som vi har i sentrum skal få hjelp.

– Vi er den største ideelle aktøren innen rus- og spillavhengighet og vi har høy kompetanse i de tilbudene vi gir. Vi avdekker behov som mennesker har, før andre ser det, og vi er en stemme for dem som ikke har mulighet til å si ifra om hvordan livet er, kunne Trine Stensen fortelle. På spørsmål om man må være avholds for å bli medlem i organisasjonen så svarte hun at det må man ikke. Men jeg vil oppfordre til det i solidaritetens navn.

– Jeg blir skikkelig stolt

– Når jeg ser oppslutningen om denne konserten, og hvor mange artister som har takket ja til å bidra, blir jeg skikkelig stolt. Konserten gir et skikkelig motivasjonsløft, konkluderte Trine Stensen.

Magnus Grønneberg, Kirsten Bråten Berg, Jan Eggum, Øyvind «Elg» Elgenes og The Gospel Group hadde alle takket ja til å bidra på denne festkvelden. Vi er umåtelig takknemlig for at de vil hjelpe oss å sette fokus på Ettervern arbeidet som har vært forsømt i flere tiår i Norge, sier Arvid Solheim. Gjennom deres bidrag får Blå Kors steg for steg en mulighet til å hjelpe gutter og jenter tilbake til livet og gi dem mestring og mening i livet.

Mer enn 1.000 publikummere

De mer enn 1.000 gjestene som kom ble møtt med et Kilden-bygg som lå badet i et flott blått lys. En rekke Tidgivere hadde brukt hele dagen til å legge blå film på samtlige lyskastere, slik at det lyste blått over hele fasaden og også inne i foajeen.

I foajeen hadde en lang rekke Tidgivere møtt frem for å bemanne i alt 11 informasjonsstasjoner, hvorfra både platen «I sentrum står et menneske» og kokeboken «Blå Gleder, som Barnas Stasjon i samarbeid med Trond Moi, Per Ove Sødal og barna ved Barnas Stasjon står bak, ble solgt.

Må gripe muligheten

– Klart jeg ville stille, sier Kirsten Bråten Berg da hun blir spurt om dette.

– Blå Kors gjør et flott arbeid for de som virkelig trenger det. Når vi har muligheten til bidra og å ta ansvar, må vi gripe muligheten.

– Et så verdifullt arbeid er det lett å takke ja til, legger Kirsten Bråten Berg til.

– Jeg er folkesanger, og jeg spiller for folk flest og fokuserer på det vanlige folk strir med. Vi kan alle slite, og er det som noen som sier de ikke har problemer, har de et stort problem, spør du meg, sier Øyvind «Elg». Jeg håper publikum ser at jeg synger om et levd liv, sier han.

– Blå Kors gjør en flott jobb for dem som sliter, så dette ville jeg gjerne være med på, sier Øyvind «Elg» Elgenes.

Leverte topp vare

Og artistene leverte topp vare. Jan Eggum presenterte både kjente, og kjære låter, og også et god smakebit fra hans nye plate.

– Det er to år siden den siste platen kom, det er på høy tid det kommer en ny, humret Eggum, som kunne fortelle at han lanserer en ny plate i høst. Publikum satte så absolutt stor pris på å få høre «Så ønsk meg alt godt», som er en av låtene på den nye platen.

Magnus Grønneberg, kjent for sin enorme tilstedeværelse på scenen, fikk publikum raskt med seg på sangene og når han avsluttet med «Kanskje du behøver noen», så responderte publikum med lang og varm applaus. Magnus var også med på NRK tidligere på ettermiddagen hvor han fortalte viktigheten av å delta på slike arrangementer. Våre liv er som et løvtynt papir som skiller suksess og fiasko, fortalte han.

– Flott å kunne bidra

Oslo Gospel Group avsluttet det som ble en festkveld uten like. Koret som består av gamle medlemmer fra Oslo Gospel Choir innledet med «Revelation» og fortsatte med «We are not ashamed», en av Andrae Crouch sine mest kjente gospelsanger. Da hørte det liksom med at Oslo Gospel Group avsluttet konserten med «To God be the Glory».

– Det er første gang vi synger i Kilden, så vi var litt spente på forhånd. Det var flott å kunne bidra. Det er jo så bra det som ble formidlet fra scenen, både i sang og ikke minst historiene. Dette ble akkurat den festen som vi hadde håpet på forhånd, sa Kristine Akselsen etter konserten.

– Det har tatt ett år

Da kvelden nærmet seg slutten, ble Ronnie Jacobsen, prosjektleder for arrangementet fra Blå Kors Kristiansand, spurt av konferansier Arvid Solheim om hvilket arbeid som hadde blitt lagt ned for å få konserten på plass.

– Det har tatt ett år, langt over tusen telefoner, noen hundre mailer og en solid innsats av alle som har vært involvert, smilte en lettet Ronnie Jacobsen.

For det gikk bra, rett og slett veldig bra og over all forventning, Vi takker alle Tidgiverne, alle artistene, musikerne, guttene som sto frem med sine historier og ikke minst publikum sier Ronnie. Takk også til Kilden som gjorde en fremragende jobb. Sammen laget vi en kveld som vil bli husket i lang tid.

Jeg tror de fleste gikk hjem fra Kilden denne kvelden med en takknemlighet i hjertet over livet, over at det er mulig å reise seg igjen etter fall og over at Blå Kors Kristiansand finnes i byen vår og at de etterlever sitt slogan «I sentrum står et menneske.»

[su_slider source=»media: 6070,6069,6068,6067,6066,6065,6064,6063,6062,6061,6060,6059,6058,6057,6056,6055,6054,6053,6051,6050,6049,6048,6047,6046,6045,6044,6043,6042,6041,6040,6039,6038,6037,6036,6035,6034,6033,6032,6031,6030,6029″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]