En verdig og flott vårutlodning

I over en mannsalder har de holdt på, kvinneforeningen hos Blå Kors Kristiansand. Fredag kunne de dyktige kvinnene pånytt ønske velkommen til vårutlodning – og for en kveld det ble!

Av Ivar Eidsaa

Flere i Blå Kors-familien i Kristiansand kaller vårutlodningen for vårens vakreste eventyr, når kvinneforeningen inviterer til utlodning for å skaffe til veie midler som så gis til de ulike virksomhetene som drives i Kristiansand.

 Startet under krigen

– Dette er et arrangement som har pågått helt siden krigens dager, da nøden var virkelig stor, sier Lillian Kirkhus, som har stått som primus motor for arrangementet i en årrekke.

De 15 kvinnene i foreningen har arbeidet i flere måneder for å sikre et godt arrangement, og mange har bidradd. Det er blitt strikket og handlet, bakt og ordnet, og det er blitt solgt godt med lodder i forkant. Da vårutlodningen startet fredag ettermiddag, var det blitt solgt 50 loddbøker, og under selve arrangementer, gikk det i det ene åresalget etter det andre.

Har strikket og bakt

I den ene enden av lokalet stod tre langbord med gevinster til de som ble trukket ut som vinnere da det ble trukket på loddbøkene.

Alma Tjelta er en av mange som har bidradd på en flott måte. Hun alene har brukt vinteren på å strikke fem flotte kofter, tre til barn, og to til voksne. I tillegg hadde hun med smakfulle bakervarer, og var også en av mange frivillige som bidrog under selve arrangementet.

– Det er fint å være med, og godt å kunne bidra, sier hun stille.

Tjenersinn

– Spesielt er det fint at vi kan bidra med penger inn til det arbeidet som Blå Kors ferier driver. Det å vite at det er barnefamilier som får en mulighet til å komme ferie, har vært en god inspirasjon, smiler hun.

Det er noe helt spesielt med det tjenersinnet som preger kvinnene og de mange frivillige som stiller opp.

Som når Lillian Kirkhus åpner arrangementet og takker for at så mange hadde kommet, og som avslutter med å skulle be for kvelden.

«Takk at vi får lov å være med»

«Vi ber om Din velsignelse over kvelden og midlene som kommer inn, at de blir vel anvendt. Vi ønsker å tjene Deg, og er takknemlige for at vi kan være med i en av grenene i Ditt arbeid. Takk for at vi får lov å være med», bad hun. Og med en slik bønn kan noen og enhver blir rimelig ydmyk over et tjenersinn som ikke vet det beste de kan gjøre for de som trenger til det.

Det er etter hvert blitt tradisjon at Hellemyr barnekor opptrer under vårutlodningen. Så også fredag. Noen og enhver ble godt inspirert da koret sang «hjelp oss å dele det vi har», innen koret avsluttet sine mange sangnumre med å synge velsignelsen.

Og hvordan det gikk med utlodningen? Da alt var telt opp, var det kommet inn cirka 46.000 kroner på salget av loddbøker og over 20.000 kroner på åresalget.

– Det var fint vi fikk inn så mye. Da er det mange vi kan gi penger til, smilte Lillian Kirkhus.

[su_slider source=»media: 6080,6107,6106,6105,6104,6103,6102,6101,6100,6099,6098,6097,6096,6095,6094,6093,6092,6091,6090,6089,6088,6087,6086,6085,6084,6083,6082,6081″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]