‘- Så godt Lolandsheimen kan fortsette

– Dette er en stor dag. Smilet var stort hos Frode Holmen og Carl Werner Christiansen, to av brukerne, da det fredag ble klar at driften Lolandsheimen Behandlingssenter fortsetter.

Av Ivar Eidsaa

– Vi har kjent på det de siste ukene. Det var har dager med stor spenning. Denne dagen betyr mye for mange, sier Carl Werner Christiansen.

– Jeg kom hit 24. april 2017, og skal hjem om en måned. Så selv om jeg har gledet meg over å ha kommet så langt i behandlingen, har vi jo alle kjent på at det har vært en tid med mye spenning, hos både pasienter og ansatte, sier Holmen.

– Ville vi klare det?

– Hos oss pasienter har det vært en del uro, tanken om hva det ville medføre om Lolandsheimen ble lagt ned, om vi ville sprekke, om vi ville klare å stå behandlingsløpet ut, sier Holmen.

– Det har vært en tung periode for mange som har fryktet at de ikke kunne fortsette behandlingen ved Lolandsheimen. Vi som er i rusbehandling må ha det trygt rundt oss for å være i en god behandlingssituasjon. Er det flere faktorer som er usikre, kan det være en påkjenning, sier Carl Werner Christiansen.

– Vi er glade for at driften fortsetter, sier Frode Holmen og Carl Werner Christiansen.

– Har gjort en kjempejobb

– Usikkerheten har bestått i om vi kan fortsette eller ikke. Hadde Lolandsheimen blitt lagt ned og vi måtte ha fortsatt rusbehandlingen en annen plass, ville det jo tatt tid å finne seg til rette på en ny plass, sier han.

– Frode og Carl Werner har sammen med mange andre gjort en kjempejobb etter at det ble klart at Lolandsheimen ikke nådde opp og at Helse Sør Øst ikke fornyet anbudet, sier Janka Holstad, divisjonsdirektør behandling i Blå Kors Norge.

Over 3.000 har vist sin støtte til Lolandsheimen gjennom en kampanje på Facebook, og over 1.300 har signert en underskriftskampanje.

– I dette har Frode og Carl Werner gjort en flott jobb, sier hun.