‘- Tusen takk, Kristiansand!

– Støtten, oppslutningen og givergleden er stor, tusen takk, Kristiansand!

Trond Furseth smiler bredt. For noen uker siden overtok han etter Cato Wiig for å følge opp de mange samarbeidspartnerne som bidrar inn mot Blå Kors-Markedet som i år arrangeres lørdag 5. mai, og Helaften som arrangeres i november hvert år.

170 samarbeidspartnere

– Cato Wiig har gjort en fenomenal jobb i den tiden han har hatt ansvaret. Mange har respondert og har ønsket å bidra, faktisk så mange som rundt en 170 bedrifter, butikker, private og organisasjoner. Jobben min innebærer å holde kontakten med disse, og forsøke å opparbeide nye. Det har gått over all forventning, opplyser Furseth.

– Jeg er blitt møtt med stor velvilje. Det er mange som ønsker å bidra og som har et stort engasjement overfor de gruppene som Blå Kors Kristiansand ønsker å hjelpe. Så fra vår side vil vi bare uttrykke stor takknemlighet, tusen takk, Kristiansand, sier en engasjert Furseth.

Mulighetene for å gjøre gode kjøp er store under Blå Marked.

Ni virksomheter

Blå Kors Kristiansand hjelper mennesker som av en eller annen grunn trenger bistand. Blå Kors-arbeidet i Kristiansand har i dag ni virksomheter som arbeider for å hjelpe mennesker som befinner seg i ulike livssituasjoner.

– Vi ønsker å hjelpe enda flere. Derfor arrangerer vi Blå Markedet for å skaffe til veie midler som kan gå til driften av arbeidet, sier Furseth.

Blå Kors-markedet er for hele familien og det blir aktiviteter og underholdning for personer i alle aldre, muligheter for å gjøre gode kjøp på auksjonen eller i salgsbodene.

Overskuddet går til aktivitet

– Overskuddet far markedet går til å drive våre frivillige aktiviteter, og å utvikle enda flere, sier Furseth.

Som sagt, mange ønsker å bidra, noen med pengegaver, noen med produkter til auksjonen og salgsbodene, og noen stiller også med egne ansatte som arbeider som frivillige under markedet.

– Vi har fått TV`er, sykler, kjøkkenmaskiner, tøy, bilutstyr, klær og gavekort, for å ha nevnt noen få eksempler. Noen støtter med mat og leverer pølser og hamburgere. Så når Blå Markedet arrangeres, vil salgbodene være velfylte, sier Furseth.

Har betydd mye

Han har selv erfart hva det betyr at Blå Kors Kristiansand får muligheter til å hjelpe stadig flere.

– Jeg har selv fått god hjelp av Blå Kors Kristiansand etter mange år som rusmisbruker, til å få struktur og livskvalitet tilbake slik at jeg ble i stand til å leve et rusfritt liv. Å få ansvaret for å følge opp samarbeidspartnere betyr også mye på så mange plan, sier Furseth.

En ekte Kristiansands-gutt, oppvokst på Lund, og som utdannet seg som rørlegger og senere kokk, og drev også matvarebutikken Handleriet på Møvig innen rusen tok over.

Får tillit og blir sett

– Jeg var rusmisbruker i 15 år, og har nå i mai vært rusfri i fire år. For meg var det så viktig å ha noe meningsfylt å gjøre, og å få oppgaver hvor jeg ble vist tillit og også fikk mulighet til å gjøre noe for andre. Hos Blå Kors Kristiansand har jeg fått tillit, blitt sett og har alltid blitt møtt med åpner armer. Slikt vokser man på. I dag er jeg glad for at jeg kan bidra slik at også andre kan få hjelp til å komme ut av rusen og få et rusfritt liv, sier Furseth.

– I dagene frem mot Blå Markedet 5. mai, kommer jeg til å kontakte mange bedrifter, tidligere samarbeidspartnere – og nye, så det blir aktive og gode dager frem til markedet begynner, sier Trond Furseth.

 

BlåMarked på Facebook

BlåMArked 2018 (Arrangement)