Sammen på sykkel – klar for ny sesong

– Onsdag 2. mai starter vi opp igjen med Sammen på sykkel, hvor beboere på omsorgshjem tas med på en sykkeltur i Kristiansand.

Trond Furseth har travle dager. I tillegg til å pleie kontakten inn mot de mange bedrifter, butikker, private og organisasjoner som bidrar inn mot Blå Marked, har Furseth også ansvaret for tilbudet som Blå Kors Kristiansand kaller Sammen på sykkel.

– Det er tredje sesongen vi nå gå i gang med, sier Furseth om tilbudet som er blitt populært. Beboere ved Elvegata omsorgssenter, Stener Heyerdahl og Prestheia omsorgssenter, inviteres med på sykkeltur i Kristiansand.

– Vi tar dem med på en god runde, fra Tangen og gjennom hele Kvadraturen. Vi er alltid innom Fiskebrygga hvor Reinertsen stiller med fiskekaker til beboerne, forteller Furseth.

Rundt en 25 personer er med som sykkelpiloter. I sykkelstallen står det tre rickshawsykler som beboerne fraktes rundt i.

– Vi arbeider for å utvide tilbudet til også andre av byens omsorgssentre. Til det trenger vi gode sykkelpiloter, sier Furseth.

For å få ut informasjon om det hele, kommer han og sykkelpilotene til å stå på flere stands for å informere om hva arbeidet innebærer, og at det alltid er behov for flere frivillige som kan være med.

– Vi stiller også under Blå Marked 5. mai, hvor de av gjestene som ønsker det, kan få seg en sykkeltur, sier Trond Furseth.

Trond Furseth (bakerst til høyre) er klar for en ny sesong med Sammen på sykkel. (Arkivfoto)