Campingplasser gir 1.000 feriedøgn

 

12 feriesentre og campingplasser i Camping Sørlandet har gått sammen om å gi 1.000 feriedøgn til familier som trenger det mest. «Hjerterom» heter prosjektet, og dette har også inspirert andre campingplasser til å bidra.

– En helt fantastisk oppslutning og giverglede. Det hele vitner om stort hjerterom, sier en opprømt Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Det var Erik Moen, daglig leder ved Hamre Familiecamping i Kristiansand, som sammen med Lloyd Tryland, leder av Camping Sørlandet, som tok initiativ til prosjektet hvor 12 Feriesentre og campingplasser er gått sammen om å gi gratis overnattingsdøgn til Blå Kors ferier, og som har fått prosjektnavnet «Hjerterom».

– En helt fantastisk oppslutning og giverglede, sier Synnøve Roland.

Alle sa ja!

Erik Moen tok i starten kontakt med Blå Kors ferier og spurte hvordan det var mulig å bidra for å hjelpe dem som trengte det mest: Familier med dårlig råd, mennesker i behandlinger, eller andre som trengte et ferieopphold, men som ikke hadde mulighet til selv å ta seg og sine med på en ferie.

Det hele utviklet seg raskt. Moen og Tryland lanserte ideen for flere av sine kolleger. Alle sa ja.

Takker på det varmeste

– Midt i den mest innbringende perioden i løpet av hele året, hvor mange av dem legger grunnlaget som gjør at de kan leve greit gjennom vinteren, gir de altså bort så mange overnattingsdøgn. Da snakker vi om å være engasjert. På vegne av de mange som nå får en anledning til å få et ferieopphold, vil vi takke på det varmeste, sier Roland.

– Dette blir gjort fordi Feriesentrene og campingplassene ønsker å bidra inn mot dem som trenger det mest, sier Roland.

Gratis ferie

– Bidraget fra de 12 gjør at vi kan gi et ferietilbud til dem som er mer selvgående, men som av ulike årsaker ikke har hatt råd eller på annen måte mulighet for å kunne reise på ferie med seg og sine, sier Roland.

– De tilbys en gratis ferie på sine egne premisser, slik at barna kan komme hjem og fortelle at de også har vært på ferie, sier hun.

Oppfordringen fra de 12 er å få med enda flere aktører for å kunne hjelpe enda flere. Det kan være andre campingplasser og feriesentre, bedrifter, organisasjoner eller private. Det er allerede andre som har tatt kontakt etter å ha blitt inspirert av «Hjerterom».

Ta kontakt

– Så dersom det er aktører der ute som ønsker å bli med, er det bare å ta kontakt, sier Synnøve Roland.

Hun oppfordrer familier som ønsker å få et ferieopphold om å ta kontakt med Blå Kors ferier på telefon 4800 5881, og minner om at 25. mai er fristen for å få tildelt overnattingsdøgn på de ulike stedene. Hun understreker også at Blå Kors ferier er en nasjonal virksomhet og gjelder for hele Norge.

De ulike Feriesentrene og Campingplassene i Hjerterom:

 • Neset Camping, Byglandsfjord
 • Hamre Familiecamping, Hamresanden
 • Skottevik Feriesenter AS, Høvåg
 • Tingsaker Familiecamping, Lillesand
 • Moysand Familiecamping, Grimstad
 • Bie Apartement og Feriesenter, Grimstad
 • Hove Camping, Færvik
 • Sørlandet Feriesenter, Risør
 • Risør Resort, Risør
 • Lovisenberg Familiecamping, Kragerø
 • Rognstranda Camping, Stathelle
 • Beverøya Hytteutleie og Camping, Bø i Telemark
12 feriesentre og campingplasser gir til sammen 1.000 overnattingsdøgn. (Illustrasjon: Oscar Jansen)