Tour de Sør – aktivitet sammen

– Vi inviterer til Tour de Sør mandag 30. april i sentrumsnære løyper, og ønsker at så mange som mulig blir med, om man går, løper, gogger (jogger og går). Dette passer for enkeltpersoner, vennelag, treningsgrupper og andre som vil gjøre noe gøy – og sunt, sammen.

Av Ivar Eidsaa

Kjetil Eriksen, Kristian Flæte og Tore André Nyhus sitter og på Møteplassen hos Blå Kors Kristiansand og spikrer de siste detaljene foran mandagens første utgave av Tour de Sør.

– Vi legger opp til å gjennomføre Tour de Sør seks ganger i sentrumsnære løyper, i perioden 30. april-11. juni, forteller Kjetil Eriksen.

Kristian Flæte, Kjetil Eriksen, Tore André Nyhus og Berit Jensen har gått sammen om å arrangere Tour de Sør.

Ønsket å utvide

Det som begynte som noe vennegjengen gikk sammen om, har utviklet seg.

– Vi startet opp for å få fysisk aktivitet og komme i bedre form, en venners venneting, egentlig. Vi var inspirert av Tour de Ski og Tour de France med etapper med etapper og plassering i totalsammendraget. Vi startet i 2016/17, syntes det var kjempegøy å holde på med og ønsket å utvide, sier Kristian Flæte.

Inviterer bredt

– Vi tok derfor kontakt med Blå Kors Kristiansand for å høre om vi kunne gjøre noe sammen. Vi så hva det hadde gitt å gjøre noe sammen, og ville gjerne få med flere, sier Tore André Nyhus.

Som sagt, så gjort. Synnøve Roland og Berit Jensen i Posebyen Frivilligsentral takket umiddelbart ja.

– Derfor går vi nå ut og inviterer alle i Blå Kors-familien i Kristiansand om å bli med, men også private, vennegjenger, idrettslag og andre. For de som er mest spreke kan jo dette være noe å delta på, i tillegg til Terrengkarusellen, sier Eriksen.

Passer for alle

– Dette er noe som passer for alle, uansett fysisk form. Det er oftere gøyere å gjøre fysisk aktivitet sammen i trygge rammer enn å holde på alene. For noen passer det å gå, andre vil kanskje jogge lett, andre vil gogge (gå og jogge), mens atter andre kanskje vil springe. Det hele er gratis. Det er bare å møte opp, sier Flæte.

– Et flott tiltak. Vi har invitert alle i vår midte om å bli med, og håper at så mange som mulig utenom Blå Kors også blir med, sier Berit Jensen fra Blå Kors Kristiansand.

Første gang Tour de Sør arrangeres, er førstkommende mandag, med oppmøte for de som ønsker det utenfor Blå Kors-lokalene kl. 17.00. Deretter går man samlet til Odderøya hvor første etappe på tre kilometer skal gjennomføres.

Håper det kan inspirere

De andre datoene er mandag 7. mai Baneheia, 14. mai i Jegersberg, 28. mai i Baneheia, 4. juni i Jegersberg og 11. juni på Odderøya, hver gang med start kl. 18.00, og oppmøte for de som ønsker det i Gyldenløvesgate kl. 17.00.

– Vi håper Tour de Sør kan inspirere flere til å komme i gang med litt fysisk aktivitet, for de av oss som ikke er fysisk form å komme i bedre fysisk form, hvor vi har det moro og sosialt sammen, sier Eriksen, Flæte og Nyhus.