Markedsdag i strålende sol

Blå Marked, den store markedsdagen til Blå Kors Kristiansand, ble gjennomført i strålende sol, både i bokstavelig og i overført betydning.

Av Ivar Eidsaa

Rammen for den store dagen som er så viktig for Blå Kors Kristiansand var den aller beste. Solen skinte. Temperaturen var høy, over 18 grader i bakgården hvor det var lunt, og hvor det for anledningen var satt ut flere sittegrupper. Grillene gikk varme og de besøkende koste seg.

Og på en dag hvor det var strandryddedag, Rally Sørland, kundedag i Dyreparken og ellers mange arrangement, strømmet de besøkende til. Med en tre-fire hundre besøkende samtidig på det meste, ble det folksomt.

Imponerende oppslutning

– Svært mange bedrifter og samarbeidspartnere har bidradd. Til årets marked er 50 nye kommet til i tillegg til de mange som har vært med i flere år, sier Trond Furseth.

– Oppslutningen om dagen har vært imponerende, forteller Trond Furseth, som har hatt god dialog med bedrifter og samarbeidspartnere i forkant av Blå Marked.

– Vi er dypt takknemlige for hvor hvordan vi er blitt møtt. Noen har valgt å støtte Blå Kors-arbeidet med en pengegave, andre med produkter til salgsbodene og til auksjonen, mens atter andre har valgt å stille med egne ansatte for å være med å bidra som tidgivere underveis, sier en strålende opplagt Trond Furseth.

– En svært viktig dag for oss

– Dette er en svært viktig dag for oss, sier daglig leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, Arvid Solheim.

– Overskuddet fra Blå Marked går utelukkende med til aktivitet. Når vi på en dag som i dag får inn mellom 250.000 og 300.000, sier det seg selv hvor viktig dagen er. Vi er dypt imponert og svært takknemlige for den støtten som er blitt oss til del, sier Solheim.

– Dagen er også viktig ettersom vi får vist publikum bredden i arbeidet. Bare i Posebyen Frivilligsentral alene har vi 18 ulike aktiviteter, det være seg Blådilten, Sammen på sykkel og Følgesvenn, for å ha nevnt noen eksempler.

Rabbersvingen Jazzforsamling

Rabbersvingen Jazzforsamling deltok med muntre jazzrytmer.

Mange vil bidra under Blå Marked. Et eksempel er Rabbersvingen Jazzforsamling. Harald Tønnessen forteller at de gjerne ville bidra, og tok selv kontakt med Ronnie Jakobsen for å høre om det lot seg gjøre å få til nettopp det.

– Det var det, smiler Ronnie Jakobsen.

– Og slik ble det, humrer Tønnessen, som sammen med sine bandmedlemmer fikk det til å svinge så det rykket i godfoten ute i bakgården.

Salgsboder var det mange av, i kjelleren, i Storsalen, i Stallen og ute i bakgården hos Barnas Stasjon. Inne i Storsalen stod det en mengde produkter som skulle auksjoneres. Og publikum bød så det var en fryd.

– Vi bidrar gjerne

– Klart vi er med, sier Signe Lidi og Berit Stangenes.

I kjelleren samlet det seg en god gjeng, til tradisjonell basar med åresalg og løpende trekninger.

Den gode venninnegjengen som alltid stiller, var nok en gang på plass.

– Klart vi må stille. Dette er fjerde gangen. Det er flott å kunne bidra. Arbeidet som gjøres er så viktig, og så har vi et så godt miljø. Vi trives her, og bidrar så gjerne, sier Signe Lidi og Berit Stangenes.

[su_slider source=»media: 6527,6528,6529,6530,6531,6532,6533,6534,6535,6536,6537,6538,6539,6540,6541,6542,6543,6544,6545,6547,6548,6549,6550,6551″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]