Inviterer alle med på sykkelritt

– Dette passer for alle som har lyst. Bli med, oppfordrer Olaf Theodor Messel. Lørdag 30. juni kl. 09.00 inviterer han til Blå Hjulrittet, et sykkelritt fra Tresse til Høllen i Søgne og tilbake.

Av Ivar Eidsaa

– Blå Hjulrittet er et mosjonsritt som vi i år arrangerer for andre gang i regi av Aktivitetsgruppa under Steg for steg hos Blå Kors Kristiansand, forklarer Messel som er leder for gruppen.

Arrangerte sitt eget ritt

– Det blir sykkelritt også i år. Lørdag 30. juni inviterer vi til Blå Hjulrittet, sier Olaf Messel.

Da Palmesus i fjor inviterte til Palmerittet, var en stor gruppe fra Blå Kors Kristiansand klare for å stille eget lag. Da rittet ble avlyst, foreslo Leni Hondrelis at gjengen i stedet arrangerte sitt eget løp.

– Vi valgte ikke å gi oss, for et sykkelløp ville vi være med på, forteller Olaf Messel.

– Mange av dem som er på vei tilbake til et rusfritt liv, trenger både å komme i bedre fysisk form. Men mest av alt ville deltakelse på et sykkelritt bygge selvtillit og gi en stor mestringsfølelse. Det var tanken bak, forklarer Hondrelis.

Flere takket ja til å bli med, og for å bygge opp en god form frem mot sykkelrittet, ble det lagt til rette for spinning og felles treninger.

Et ritt for alle

En god gjeng var med i fjor. Til årets ritt håper Messel at enda flere ønsker å bli med.

– Rittet er for alle. Dette er ikke et ritt for de profesjonelle, men et ritt som passer for enkeltpersoner, familier, treningsgrupper, vennelag og andre som vil være med på et ritt med en sosial og trivelig profil, sier Messel.

– Målet er at de som er med, skal klare å gjennomføre rittet sammen, ikke at vi skal krysse målstreken på kortets mulig tid, men å komme i mål sammen. Første og sistemann har gul vest merket med «sykkelløp pågår», og tempoet skal være slik at vi kan sykle sammen, sier Messel.

Fra Tresse til Høllen

– Vi har valgt en løype som går fra Tresse, med en trasé på sykkelstien langs E39 til Brennåsen, via gamle E18 til Søgne, og videre til Høllen Brygge i Søgne, sier Olaf Messel.

– I fjor brukte vi noe over to timer på turen, da med en god pause i Høllen. Vi var så heldige at Joker i Høllen var med og sponset deltakerne med is.

– Så bli med lørdag den 30. juni, still med sykkelhjelm og drikkeflasker med vann. Her kan alle typer sykler være med, sier Messel.

– vi ønsker å få med så mange som mulig. Miljøet er rusfritt. Her er det ingen påmelding og alt er gratis. Men gi gjerne beskjed dersom noen ønsker å bli med, sier Olaf Theodor Messel.

Du kan se filmen fra fjorårets ritt ved å følge denne linken:

[su_youtube url=»https://www.youtube.com/watch?v=CUKin0lRBD8″ height=»1360″]