CrossFit Kvadraturen samarbeider med Blå Kors

CrossFit Kvadraturen på Tangen ønsket å bidra inn mot dem som trenger det mest, og tok kontakt med Blå Kors Kristiansand. Resultatet er blitt gratis trening for ulike målgrupper i Blå Kors.

Av Ivar Eidsaa

– Henvendelsen fra CrossFit Kvadraturen betyr mye for dem det gjelder, forteller Olaf Theodor Messel og Inger Sørensen. Messel leder aktivitetene i Steg for Steg hos Blå Kors Kristiansand, mens Sørensen er virksomhetsleder i Steg for Steg.

Steg for Steg er en av åtte virksomheter i Blå Kors Kristiansand.  Målgruppen er allsidig sammensatt, her er blant andre deltakere før, under og etter rusbehandling. Fellesnevneren er ønsket om å leve et «vanlig» liv og i det inngår ofte fysiske aktiviteter.

Ville gi noe tilbake

– Vi ønsket å gi noe tilbake, og tok kontakt med Blå Kors om det var noe vi kunne bidra med, sier Magnus Frantzen.

– Mange av dem som i rusbehandling og på vei tilbake til et rusfritt liv får mye igjen for å være med på gode aktiviteter i trygge, gode og forutsigbare rammer. Det får de gjennom det samarbeidet som er blitt etablert mellom CrossFit Kvadraturen og Blå Kors Kristiansand, sier Messel.

– Vi ønsket å gi noe tilbake til samfunnet. Vi mener det er viktig å ta et samfunnsansvar hvor vi kan bidra med det vi kan, forteller Magnus Frantzen som driver CrossFit Kvadraturen på Tangen sammen med Matthew Szwinto.

Positive erfaringer

– Vi var sammen med noen venner, og noen av dem kjente til Blå Kors Kristiansand fra før, og fortalte engasjert om arbeidet som drives. Dette virket så interessant, at vi tok kontakt for noen uker siden. Vi ble tatt godt imot og var i gang for noen uker siden, forklarer Magnus Frantzen.

– Vi har holdt på i noen uker nå, og erfaringene er bare positive, sier Olaf Theodor Messel.

– Her får vi kyndig og god veiledning. Vi kan komme som vi er. Det er ikke slik at vi må trene oss opp for å kunne gå her. Vi får god rettledning i de øvelsene som gjøres. Disse er varierte, og gir god effekt, sier Messel.

De dagene det er trening kan det variere mellom en fem-seks på det minste, til rundt en 20 på det meste.

Motiverende

– Vi er glade for samarbeidet med CrossFit, sier Olaf Theodor Messel og Inger Sørensen, her sammen med Magnus Frantzen fra CrossFit Kvadraturen.

– Det er motiverende å se hvor mye det betyr for den enkelte som er med. Det fine med crossfit er at øvelsene tilpasses hver enkelt. Konseptet vårt er å trene sammen gruppevis. Crossfit er en lagidrett, og vi er ikke er tradisjonelt helse- og treningssenter. Vi tilpasser alltid individuelt. Det er liten vits å skulle legge til rette for øvelser som deltakerne har vanskelig for å mestre. Det vi gjør skal være gøy, og gi mye tilbake. Crossfit er en form for sirkeltrening, litt som det mange av oss hadde i gymnastikktimen på skolen. Forskjellen er bare at vi har tatt det hele noen skritt videre, sier Frantzen.

– Hensikten er å gjennomføre allsidige øvelser slik at man på sikt kan kjenne at man blir gjennomtrent, avslutter han.