Blå Gospel fredag: En høydare

Petter Blomkvist med en svært imponerende tolkning av Louis Armstrong, musikkglede så det holdt da Sound of Happiness stod på scenen, et kor som formidlet høytid, og nyheten om egen festival i Kristiansand for å hedre frivilligheten.

Av Ivar Eidsaa

Fredagens Blå Gospel-konsert hos Blå Kors Kristiansand ble av det helt spesielle slaget. Sesongens musikalske vertskap, Restart Mass Choir fra Songdalen, hadde lagt opp til en svært innholdsrik kveld.

Koret innledet med sanger som gjør at det ble en flott himmel over oss som satt og hørte på. «The Lord is Blessing Me», «Er det du», «Blessed the Lord of My Soul», og «All I need is You» bidrog til at det ble høytidsstemning.

Sterk og ekte

Hilde Charlotte Solberg tolket «Blessed the Lord of My Soul» på en særlig flott måte, det samme gjorde Elin Knutsen da hun fremføre «All I need is You».

Under en konsert med Restart Mass Choir, kommer man heller ikke utenom Ine Repstad Hansen, som briljerer med sin flotte stemme. Sterkt og ekte for alles vedkommende.

Gjør inntrykk

Det gjør alltid inntrykk å høre Sound of Happiness. Det er få som kan oppvise samme musikalske glede som når Andreas Hall Torgersen, Svein Klev, Lise Tvedt og Kjetil Gislefoss fremfører alt fra «Amazing Grace» og «Sha la la» til «Du skal få en dag i morgen».

Ester Skreros startet Sound of Happiness i 1988 for datteren Tone Lise, den gang som et orkester for psykisk utviklingshemmede med fem medlemmer. Nå er det 76 elever som får ukentlig undervisning, fordelt på åtte forskjellige band og grupper.

38 konserter i 2017

I 2017 holdt Sound of Happiness 38 konserter, 6.000 frivillige arbeidstimer ble lagt ned. Sound of Happinesss har eget dagsenter med fem heltidsplasser, fire instruktører, seks miljøarbeidere og en person i administrasjonen. Sound of Happiness har også lokallag i Farsund og Lyngdal.

Egen festival 3. juni

– I Kristiansand er det mange som gjør en stor frivillig innsats. Vi ønsker å hedre disse, og inviterer til en egen festival, Sound of Happiness-festivalen, i Kristiansand søndag 3. juni, kunne styreleder i Sound of Happinesss, Stian Brødskjø, fortelle.

– Vi starter klokken 13.00 og holder på utover ettermiddagen. Det blir en rekke ulike musikalske innslag, samt at dramagruppa også skal opptre, sa Brødsjø. Mer om festivalen kan du lese på www.byfestKRS.no

Et høydepunkt

Et stort høydepunkt kom da Tom Jarle Istad Kristiansen, dirigent for Restart Mass Choir, inviterte opp barndomsvennen Petter Blomkvist som tolket Louis Armstrongs «What a Wonderful World» på en særs sterk måte. Det var nærmest som å høre den gamle mesteren selv.

– Jeg har lenge vært en stor tilhenger av Louis Armstrongs musikalske uttrykk, hans stemme og hans kvaliteter som trompetist. Det var da jeg var en 16-17 år gammel, at jeg oppdaget at jeg kunne kopiere stemmen. Så har det dradd på seg gjennom årene, sa Blomkvist etter konserten.

[su_slider source=»media: 6621,6620,6619,6618,6617,6616,6615,6614,6613,6612,6611,6610,6609,6608″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]