‘- Viktig å gi noe tilbake

Georg Nuber opplevde selv som barn hvor stort det var å kunne få et ferieopphold når familien hans ikke hadde råd til ferietur. Nå er han i kraft å være daglig leder ved Lovisenberg Familiecamping i Kragerø selv vertskap for familier som ikke har råd til å reise på ferie.

Av Ivar Eidsaa

Lovisenberg Familiecamping er en av i alt 12 camping- og feriesentre som er gått sammen om å gi rundt en 1.000 gratis overnattingsdøgn til Blå Kors ferier som fordeler feriemuligheten til familier som av ulike årsaker ikke selv har anledning til å reise på ferie.

– Det er viktig å gi noe tilbake. Jeg har selv fått erfare hvor verdifullt det var som barn at noen gav et ferieopphold når familien vår ikke selv hadde anledning til en ferieutflukt, forteller han.

Georg Nuber er oppvokst i Østerrike. Familien hadde smått med midler, og Nuber forteller at det var en stor dag da han gjennom Røde Kors fikk anledning til å reise på et treukers ferieopphold.

– En fantastisk opplevelse

– Det var en fantastisk opplevelse. Vi bodde enkelt, dagene var fylt med aktivitet. Jeg fikk gode venner, og fellesskapet var fint. Minnene etter dette ferieoppholdet er mange og gode, forteller Nuber.

Han flyttet til Norge for noen år siden, og overtok i 2008 en campingplass som med tiden er blitt behørig pusset opp.

– Vi har pusset opp hovedbygningen. Nye overnattingshytter er kommet til. Vi har utvidet og oppgradert etter hvert som vi har hatt råd og mulighet til det, sier han.

Nært samarbeid

150 plasser for campingvogn/bobil og flere hytter med til sammen 53 senger, er noe av det Lovisenberg Familiecamping kan tilby.

– Mandag 11. juni startet sesongen, og i løpet av sommeren er det rundt en 2.000-2.500 mennesker som bor her daglig. Vi er som en liten by å regne, smiler han.

Georg Nuber samarbeider nært med Erik Moen som driver Hamre Familiecamping. Det var samme Moen som i sin tid tok initiativ til at å få med flere av sine kolleger som driver camping- og feriesentre for å gi overnattingsdøgnene som gis til foreldre som ikke har mulighet til selv å reise på ferie med seg og sine.

Viktig å gi noe tilbake

– Det er viktig å gi noe tilbake. Det betydde svært mye for meg at jeg som ung fikk muligheten til å reise på ferie. Nå har jeg muligheten til å gi andre muligheten til å oppleve det samme. Det var derfor veldig naturlig å bli med da Erik Moen tok kontakt, sier Georg Nuber.