Klare for storinnrykket

– Vi er klare, og vi gleder oss. Bianca Nilsen og en 13-14 tidgivere i Blå Kors ferier står klare til å ta imot de mange som om få dager ankommer Sørlandets Folkehøgskole for noen uforglemmelige og opplevelsesrike feriedager.

Av Ivar Eidsaa

– Det meste skulle nå være klappet og klart, smiler Bianca Nilsen.

– Om få dager er vi i gang, legger hun til.

Blå Kors ferier inviterer også i år til to ferieuker ved Sørlandets Folkehøgskole på Birkeland. Den første ferieuken går fra mandag 2. juli til og med lørdag 7. juli, og den andre fra mandag 30. juli til og med lørdag 4. august.

Mange utflukter

– Vi overnatter på Sørlandet Folkehøgskole og spiser frokost, lunsj, middag og kveldsmat i skolens kantine. Vi drar på en rekke ulike utflukter rundt om i Agder og besøker blant annet Kristiansand Dyrepark. På Birkeland er det flotte naturområder og mange er med på småturer i nærområdet i løpet av ferien, forteller hun.

Tilrettelegger

– Vi legger til rette for at barn og ungdom skal få opplevelser sammen med sine foresatte, slik at familien opplever å skape ferien sammen. Vi som er med som tidgivere holder oversikten på praktiske gjøremål og er der som en støtte og hjelp under feriedagene.

Flere av tidgiverne har med egne barn under feriedagene.

– Det er fordi barn også kan være gode miljøfaktorer, sier hun.

Veldig mange av tidgiverne blir med på begge ukene.

– Vi har med en fin gjeng. Flere av dem var med i fjor, og har takket ja til å bli med i år. Mange av dem bruker litt av sin egen ferie for å være med, og noen er med på begge ferieukene, sier Nilsen.

Syv av de 14 tidgiverne som blir med under de to ferieukene på Sørlandets Folkehøgskole. Bak fra venstre: Monica Urdalen, Tom Jørgen og Robert Gimre. Foran fra venstre: Cecilie Randeel, Birgit Eliassen, Siv Strømstad og Bianca Nilsen.

Susanne Høgland:

Susanne har vært med på planleggingssiden sammen med Synnøve Roland som er virksomhetsleder for Blå Kors ferier, og forteller at det er 39 personer som blir med på den første uken, og 37 på den andre.

Birgit Eliassen:

– Jeg hadde hørt om ferietilbudet som gis gjennom Blå Kors ferier. I fjor var tiden inne til å bli med. Det var flott å være med i fjor, og synes det er godt å kunne bidra.

Tom Jørgensen:

– Kona begynte å jobbe i Blå Kors Kristiansand i fjor, og der var på den måten jeg ble klar over det ferietilbudet som gis. Jeg var med i fjor, og det var utrolig givende å kunne være med og bidra slik at barna kan få en fin ferieuke. Det var derfor ikke vanskelig å takke ja til å bli med også i år.

Siv Strømstad:

– Jeg ble utfordret av Bianca som gjerne ville ha meg med. Jeg har en lang forhistorie med Blå Kors ferier. Som liten var jeg selv med som deltaker, første gang som veldig liten, og deretter hver sommer frem til jeg var en 14-15 år. Feriene den gang ble lagt til ulike plasser. Flere av dem var faktisk på Skjærgårdsheimen på Flekkerøy. Det jeg husker er den gode atmosfæren og fellesskapet, og jeg hadde derfor lyst til å bidra slik at andre barn og familier kan oppleve det samme. I år blir hele familien min med som tidgivere.

Robert Gimre:

– Jeg var med i fjor og takket ja da jeg ble spurt om å være med også i år. Det var en veldig fin opplevelse i år, og det falt helt naturlig å bli med videre. Jeg blir med på begge ukene.

Cecilie Randeel:

– Jeg var med for første gang i fjor og var tidgiver under begge ukene. Jeg får god kontakt med barn. Det å se den gleden de har ved å få gode opplevelser i løpet av dagene, kan ikke beskrives. Det gir derfor svært mye tilbake å være med.

Monica Urdalen:

– Jeg har en venninne som var med i fjor og som ble veldig begeistret. Hun har markedsført ferietilbudet svært godt gjennom vinteren, så da Blå Kors ferier trengte flere tidgivere, var det ikke vanskelig å takke ja til å bli med. I tillegg til lærerjobben, er jeg også med i annet frivillig arbeid, så dette er en fin måte å bidra på.

[su_row][su_column size=»1/3″][/su_column]

[su_column size=»1/3″][/su_column]

[su_column size=»1/3″][/su_column][/su_row]