Sommerkalender Tidgiver: Hogne Tørre

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg er deltaker i Steg for steg og trengte å ha noe meningsfylt å gjøre. Jeg ble med i noe fra begynnelsen av og det har bare økt på etter hvert.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Jeg er med i Villmarksgruppa i regi av Steg for steg. Vi møtes hver mandag og har også et fast møte første tirsdag i måneden. Da går vi tur til noen av destinasjonene som ligger sentrumsnært, være seg Baneheia, Odderøya, Ravnedalen, Galgeberg, Tresse. Dette er et tilbud som er åpent for alle, og alle som ønsker det kan bli med, om man har en tilknytning til Blå Kors Kristiansand eller ikke.

Vi møtes fast på Møteplassen, kjøkkenet som ligger i tilknytning til Storsalen, med inngang fra Gyldenløvesgate. Vi møter kl. 14.00, så det er bare å stikke innom.

Hogne forteller at han også er med i Sammen på sykkel. Sammen på sykkel er et tilbud rettet mot de eldre som bor ved et av byens omsorgssentre, og hvor beboerne tas med på en sykkeltur i Kristiansand sentrum. Syklingen gjennomføres med to turer per sykkelpilot tirsdag, onsdag og torsdag. Ettersom Blå Kors Kristiansand disponerer to rickswhawsykler, er det seks beboere som får seg en sykkeltur hver dag.

– Dette er et fint tilbud, og bieffekten er jo at man får holdt seg i god form, sier Hogne.

Hogne har også vært med i gjengen som rigger Aquarama i forbindelse med hjemmekampene til Vipers. I løpet av sesongen 2017/18 var han ansvarlig for det hele.

– Det har rett og slett vært et eventyr å være med. Jeg begynte i 2016, og er blitt skikkelig interessert i håndball. Olav Gjertviksen og jeg startet også opp supporterklubben til Vipers. Håndball er blitt en fin lidenskap, sier Hogne. Han legger til at han også ellers er med og yter en håndsrekning i tilknytning til de tilbudene som Blå Kors Kristiansand gir, og hvor det er behov for det.

Hogne er også med på gatelaget til IK Start.

Ditt sivile liv:

Jeg er med i Steg for steg og er på vei ut i utdanning som helsefagarbeider. Jeg har fått praksisplass ved Søgne omsorgssenter, og starter der i august, og jeg har søkt om skoleplass fra våren av.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det fine med å være tidgiver i Blå Kors er at jeg selv kan sette grensene for hva jeg ønsker å være med på. Det er ikke slik at er man først blitt med, så blir bare arbeidsoppgavene flere og flere.

Det gir en fin selvfølelse å være med. Jeg slet tidligere med selvbildet. I Blå Kors blir jeg akseptert for den jeg er, og det er fint å se at jeg kan få bety noe for andre. Det er jo det som er meningen med livet.

Din oppfordring til andre:

Hvis du har mulighet til det, så ta gjerne en tur innom Møteplassen og ta en prat og få en kopp kaffe. Det er kjempegivende å være tidgiver. Du får mye tilbake ved å være med, og det er først når man er blitt med, at man kjenner på kroppen hva det betyr.