Sommerkalender Tidgiver: Tommy Andreassen

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg ble anbefalt å bli med av andre som var med som tidgivere. Jeg var på utkikk etter noe positivt å gjøre. Jeg ble med for noen år siden, og har vært med ganske fast på mange av aktivitetene i det siste.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Tommy forteller at han først og fremst er med på Møteplassen, kjøkkenet som ligger i tilknytning til Storsalen med inngang fra Gyldenløvesgate. Møteplassen fungerer som et hjerte hos Blå Kors Kristiansand, hvor mange er innom i løpet av en dag for en kopp kaffe eller en prat.

Han legger til at han også er med i Småjobbsentralen.

– Jeg er her fire ganger i uken, forteller han.

– På Møteplassen tar jeg imot de som kommer innom. Det er alltid noen som kommer innom! Dette er en fin måte å bli kjent med andre på.

– Jeg er med i Småjobbsentralen mandag og tirsdag. En av de siste jobbene var å rydde ut i skatehallen på Lund. I Småjobbsentralen gjennomfører vi mange ulike oppdrag, alt fra flyttejobber for private og bedrifter som har behov, til å klippe plenen for dem som kan ha en utfordring med å få det gjort selv. Ganske mange er innom Småjobbsentralen i løpet av en uke, fra en håndfull til nærmere 15.

Ditt sivile liv:

Når jeg ikke er med på aktiviteter i Blå Kors, tilbringer jeg tid med gode venner. – Målet mitt er å kunne ta ytterligere steg videre, om det er jobb og/eller skole.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Jeg trives svært godt med å være med i miljøet. Det er sosialt, og jeg slipper å sitte i leiligheten uten å ha noe meningsfylt å gå til. Det gir meg mye på mange områder å være med. Det er godt å kunne få hjelpe til for dem som virkelig trenger det.

Din oppfordring til andre:

– Min oppfordring for dem som ikke er med, er å ta en tur innom og se hva som foregår. Det er fint å kunne være med på noe som kan gi et positivt innhold. Det er ikke alltid det er så lurt å sitte ensom og tenke. Her kan man være seg selv. Det er ikke noe press og stress her, og det er godt. Det ligger mye frihet i slikt.