Mye fortjent heder på sommerfesten til Blå Kors

Årets Tidgiver, Årets Comeback og Årets Medmenneske var bare noen av prisene som ble delt ut under sommerfesten til Blå Kors Kristiansand onsdag.

Av Ivar Eidsaa

– Vi ønsker å løfte opp og frem noen av de mange som gjør en så flott innsats, sa Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, da store deler av Blå Kors-familien i Kristiansand var samlet til sommerfest på Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen.

Alle virksomhetene var representert, det være seg Barnas Stasjon, Blå Kors ferier, Snakk om Mobbing, Øvrebø videregående skole, Loland Behandlingssenter, Mjåvann Arbeidstreningssenter, Posebyen Frivilligsentral, Steg for steg, Blå Kors Ung, Posebyen Kulturskole og Blå Kors-foreningen i Kristiansand.

Over 200 var til stede

Godt over 200 mennesker var til stede på festen som ble nettopp det, en stor fest. Kristiansand Feriesenter hadde disket opp med mye god mat. Fra scenen underholdt Kortreist Økumenisk Blue Grass Band, og de mange storkoste seg i det flotte sommerværet.

Janka Holstad, divisjonsdirektør divisjon behandling hos Blå Kors Norge var den som overrakte flere av prisene som ble delt ut.

Årets Tidgiver

Lilly-Mari Pilgaard fikk prisen som Årets Tidgiver. I juryens begrunnelse heter det:

Vedkommende har virkelig gjort en formidabel innsats i 2017! Hun har bydd på seg selv og alltid stilt opp, på så og si alt. Hun var et friskt pust da hun startet opp i Kulturell Fritid. Frivillighet gav mersmak for henne og deretter ble hun med på konserter, Blå Kreativitet, natteravn og stort sett alle arrangementer som er blitt gjennomført. Tusen hjertelig takk for at du er den du er og at du bidrar til mestring og mening i hverdagen for så mange rundt deg, gratulerer Lilly-Mari Pilgaard.

Lilly-Mari var ikke selv til stede for å kunne motta prisen, da hun er en av flere Tidgivere som denne uken bidrar for Blå Kors ferier under ferieuken som arrangeres på Sørlandets Folkehøgskole på Birkeland.

Årets comeback

Hogne Tørre ble kåret til Årets comeback.

Hogne Tørre mottok prisen for Årets comeback. I juryens begrunnelse heter det: Personen som mottar denne prisen har tatt et viktig valg og gjort store endringer i livet sitt. Han har tatt ansvar og jobbet hardt mot sine mål og drømmer. Plutselig dukket han opp i Blå Kors, og siden han kom inn døren har han virkelig blomstret! Han er en viktig brikke i mange av aktivitetene våre og vi er imponert over hvor langt han er kommet. Som daglig leder, Arvid, sier “himmelen er taket – du kan nå så langt du måtte ønske”. Gratulerer så mye Hogne Tørre.

Årets medmenneske

Kristoffer Holtskog ble kåret til Årets medmenneske.

Kristoffer Holtskog mottok prisen som Årets medmenneske. I juryens begrunnelse heter det:

Denne mannen har et enormt hjerte! Hans ønske om å bistå og hjelpe alle vil ingen ende ta, noen ganger må andre sette begrensninger for han ellers tror vi han hadde flyttet inn på Blå Kors. Vedkommende er den som vi som regel henvender gjester til dersom de trenger en omvisning på huset, ikke bare fordi han er kjent – men fordi han alltid er positiv og tar alle så enormt godt imot. Han er en god lytter og samtalepartner, og spesielt de eldre er utrolig glad for å gå tur med han hver torsdag på Blå Dilten- gratulerer til årets medmenneske: Kristoffer Holtskog!

[su_slider source=»media: 6709,6708,6707,6706,6705,6704,6703,6702,6701,6700,6699,6698,6697,6696,6695,6694,6693,6692,6691,6690,6689,6688,6687,6686,6685″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]