‘- Det har vært en flott uke

– Kjærligheten vi er blitt møtt med, sier Hege Enoksen når hun får spørsmål om hva hun sitter igjen med etter et ukesopphold hos Blå Kors ferier på Folkehøgskolen Sørlandet.

Av Ivar Eidsaa

– Vi er blitt møtt på en fantastisk måte, helt fra da vi trillet inn på parkeringsplassen. Da kom tidgiverne oss i møte, hjalp oss med bagasje og vi fikk en strålende måte, sier Hege Enoksen som nå kan se tilbake på en ukesferie sammen med døtrene Naile Mathea på snart fem og Aylin på to år.

– Vi har badet masse, og jeg har lekt mye, og så har vi spist is. Jeg var også med da vi fisket krabber og vi fikk krabber, sier Naile Mathea på snart fem år heseblesende. For det har jo vært en så gøy en uke, og det er så mye å fortelle til journalisten at hvis hun ikke snakker fort kan det jo være at hun glemmer å få fortalt alt hun har vært med på!

Kaptein Sabeltann

– Det er gøy å være her, sier Aylin.

Lillesøster Aylin forteller at hun har badet mye og at hun også har klart å svømme litt.

– Og så har vi vært i Dyreparken og sett Kaptein Sabeltann. Det var kjempemoro, kvitrer storesøster Naile Mathea.

– Det var også moro da vi fikk besøk av mange som kjørte motorsykkel, og da fikk jeg sitte på, forteller hun ivrig.

– Det er første gangen vi er med på en ferie i regi av Blå Kors ferier, forteller mamma Hege.

Bekjente av familien har tidligere vært med på flere ferieopphold i regi av Blå Kors ferier, og det var disse som varmt anbefalte Hege og jentene om å søke plass.

– Det fikk vi, og vi var hadde gledet oss mye på forhånd, sier hun.

Å få opplevelser sammen

– Det fine er at vi har hatt sommerferie sammen. Det å få opplevelsen av å gjøre ulike aktiviteter sammen har vært fint. Barna har fått opplevelser de aldri ville fått ellers om vi hadde blitt hjemme, sier hun.

Men det er kjærligheten familien er blitt møtt med som for mamma Hege har gjort størst inntrykk.

– Det er så jeg får tårer i øynene når jeg forteller om det. Det har vært alfa og omega for oss, sier hun stille.

Stabile og gode rammer

Naile Mathea i full gang med å lage armbånd.

Ettersom familien bor i Grenlandsområdet, og Heges familie bor i Drammen, har hun og døtrene ikke det samme nettverket som de hadde hatt om de hadde bodd i Drammen.

– Alternativet for oss hadde vært å blitt hjemme. Det hadde gått det også, men det å få disse dagene, har gjort underverker med jentene. De har vært med på mye spennende, med hobbyaktiviteter og bowling. Vi har brukt svømmebassenget mye, vært i Dyreparken og på Kristiansand Feriesenter for å ha nevnt litt fra en innholdsrik uke, og jentene har vært rolige og har følgelig fått mye positiv input. Det at det er flere voksne tidgivere som er her med sine barn, gjør at barna har hatt stabile og gode rammer. Slikt varmer, sier Hege.

– En fantastisk gjeng

– Jeg har aldri hatt en uke hvor jentene har vært så rolige, sier Hege.

– Det er en fantastisk gjeng, det er nesten slik at jeg hadde hatt lyst til å ta dem med hjem når vi reiser hjem til Grenland, sier hun lattermildt.

Hun er spent på hva ferieuken vil bety for jentene og henne selv på sikt.

– Det at barna kan komme hjem og fortelle om sine ferieopplevelser i barnehagen, betyr mye.

Bianca Nilsen som har hatt ansvaret for gjennomføringen av ferieuken, forteller det har vært en fantastisk flott uke.

Underholdning og prisutdelinger

– Totalt har 62 barn og voksne vært med, fordelt på deltakere og tidgivere. Det har vært med deltakere fra Trøndelag, Grenland, Kristiansands-distriktet og Stavanger-regionen. Vi har vært med på mye moro og det er blitt gode opplevelser på alle sammen, sier hun før hun må løpe videre.

– Vi må jo få alt klart til den store festen i kveld, smiler hun.

– Da blir det underholdning av foreldre, av frivillige og av barna. Så blir det jo også en ekstra feiring med kake og det hele da ett av barna har bursdag i dag. Som seg hør og bør blir det også kåringer, med alt fra årets stuper, årets svømmer, årets bowler, årets søtmos og årets baby for å nevne noen av de mange priskategoriene, sier Bianca Nilsen.