Sommerkalender Tidgiver: Gro Heide Kristiansen

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg var aktivt med i Livsglede for eldre, og satt i styret der frem til Livsglede for eldre ble lagt ned for tre og et halvt år siden.

Da jeg ble alene, var jeg klar på at det nyttet ikke å sitte hjemme og synes synd på meg selv, så jeg meldte meg inn i Norske Kvinners Sanitetsforening og er besøks- og følgesvenn der. Det er tre damer som jeg følger tirsdager og fredager, og vi gjør mye spennende sammen.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

I Blå Kors er jeg med på mye forskjellig, så som Helaften som er den store julefesten for mennesker som har vært eller er i rus, Blå Markedet som er det store markedet som arrangeres på våren, og Blå Dilten hver torsdag. Da er vi som regel en gjeng på en 25 til 30 personer som er med. Vi samles alltid etterpå til noe godt å bite i, og har vært mange ganger hos Scandic Kristiansand Bystanda.

Ditt sivile liv:

Jeg er i dag pensjonist.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det gir mye mer tilbake enn det jeg selv gir. Det er utrolig berikende, at man kan bidra og at andre kan ha glede av det du er med på. Det å se takknemligheten betyr jo mye.

Blå Dilten har jeg vært med på i 12 år, og det er rørende å se hvor mye det betyr for dem som er med, i tillegg til hva man får av smil, latter klemmer og mye takknemlighet.

Din oppfordring til andre:

Alle har litt tid til å gjøre noe forandre. Ingen har det så travelt at man ikke kan være med en time eller to i uken.

Det man får tilbake, kan ikke måles i penger. Jeg tror det blir mer og mer nødvendig med frivillig arbeid i tiden som kommer. Stat og kommune kan ikke gjøre alt. Uten frivilligheten stopper Norge.

Gjør man en innsats av overskudd, kjennes det ikke på som en plikt. Det er viktig å kjenne på at så mange mennesker i lokalsamfunnet trenger den hjelpen som frivilligheten gir.

Det er viktig å engasjere seg i samfunnet og yte en innsats. Det burde flere forstå, hvor man kan gi litt tilbake etter alt man selv har fått.