Sommerkalender Tidgiver: Lily-Mari Pilgaard

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg ble sykemeldt etter en fallulykke, og søkte på frivillig.no etter en organisasjon som jeg kunne gjøre noe for som ledd i arbeidet med å komme tilbake etter ulykken. Jeg meldte meg på hos Blå Kors, og jeg fikk svar umiddelbart. Dette var i oktober i fjor, og dermed var jeg i gang.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Lily-Mari Pilgaard er med på en rekke av aktivitetene i Blå Kors Kristiansand. Så stort er engasjementet at da Blå Kors Kristiansand hadde invitert alle ansatte og Tidgivere til sommerfest, ble hun kåret til Årets Tidgiver. I juryens begrunnelse heter det blant annet: Lilly-Mari Pilgaard har virkelig gjort en formidabel innsats i 2017! Hun har bydd på seg selv og alltid stilt opp, på så og si alt. Hun var et friskt pust da hun startet opp i Kulturell Fritid. Frivillighet gav mersmak for henne og deretter ble hun med på konserter, Blå Kreativitet, natteravn og stort sett alle arrangementer som er blitt gjennomført. Tusen hjertelig takk for at du er den du er og at du bidrar til mestring og mening i hverdagen for så mange rundt deg, gratulerer Lilly-Mari Pilgaard.

I tillegg til dette har hun i sommer også vært Tidgiver for Blå Kors ferier.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det gir mye mer tilbake enn det jeg forventet på forhånd. Det gir stor glede, og det er flott kunne bidra. Det å møte mennesker på ulike stadier i livet, kan være sterkt. Det har vært utrolig sterkt å høyre mange av historiene, spesielt gjennom de jeg har fått møte gjennom Kulturell fritid.

Det har vært sterkt å se bildene fra den enkeltes hjemplass og å høre om reisen de har hatt frem til de kom til Norge. De kommer for å finne trygghet for seg og sine, og ikke for økonomisk vinning.

Når en blir kjent med mennesker som har opplevd slikt, får en økt forståelse for hva det innebærer å komme til et nytt land, med nytt språk og ny kultur.

Jeg h ar fått større selvverdi av å være med i arbeidet. Det fyller meg med varme. Jeg kjenner meg veldig hjemme i Blå Kors, og det er lett å få en god tilhørighet her. Berit Jensen og Berit Ivedal som er primusmotorene på Møteplassen, er to sålstråler, og de gjør en flott jobb for å bidra til at det er høyt under taket og at alle kan kjenne seg velkommen.

Din oppfordring til andre:

Uansett hva slags personlighet man måtte ha, er det en plass for alle hos Blå Kors, uansett fortid og hvor en er i livet.