Malene med to gull i NM

Det ble en suksessrik helg for Malene Svanaasen da NM i skating gikk av stabelen i Trondheim. To gullmedaljer kunne 13-åringen ta med seg hjem til Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Jeg vant i Bowl og Street, sier en godt fornøyd Malene som vi treffer utenfor Vision Skatepark på Lund i Kristiansand.

I Street går øvelsen ut på å kjøre og gjøre tricks i en park som skal forestille urbane strøk. Man hoppe utfor trapper, glir på rekkverk og gjør andre tricks på flat mark eller utfor kanter. I Bowl har man to minutter på seg til å utføre flest mulig tricks med best mulig stil. Bowl er som et skatebart basseng.

– Jeg skatet bare, og hadde det gøy, og så gikk det hele veien inn, smiler Malene.

Begynte da hun var ni

Malene begynte å skate da hun var ni år, og hun ble raskt veldig dedikert. Allerede etter ett år begynte hun å konkurrere og hun kan se tilbake på flere gode plasseringer. Stavanger Open og Larvik Open er bare to av flere konkurranser hun har deltatt i.

– Jeg har deltatt på begge to ganger, sier Malene, som fikk tredjeplassen i konkurransen, en meget bra plassering all den tid også guttene var med i disse konkurransene.

Hun beskriver seg som en god allroundskater, dog at hun er flinkest i flip, hvor rullebrettet flippes 180 grader og snus 90 grader.

Vision Skatepark

Det å skulle skate krever sin jente. Gjøres ikke tricksene riktig, ender man i bakken med et brak. På spørsmål om hun har skadet seg mye, kommer svaret kjapt: Ja!

– Men det går. Det er bare å prøve på nytt inntil det man prøver på sitter, gliser hun.

Hun begynte å gå i Vision Skatepark for et par år siden.

Mange syntes det var trist da driften ved Vision Skatepark stoppet opp i november i fjor. I desember ble det klart at Blå Kors Kristiansand skulle overta driften, og litt ut på vårparten startet arbeidene med å ruste opp skatehallen.

Ser frem til åpningen

– Den gangen ble jeg lei meg. Miljøet her var jo så godt. Vi hadde det mye gøy sammen. Jeg var her hver dag etter skolen, noe vi var mange om, forteller hun.

– Vi var mange som ble veldig glade da det ble klart at driften skulle fortsette, sier hun.

– Vi ser frem til at skatehallen kan åpne igjen i september, sier Malene.

Hun har en klar målsetting om å satse målrettet på skatingen for å bli best mulig.

– Når skatehallen åpner igjen, blir det gode treningsforhold, sier hun.

– Det er mye som er fint med å skate. Man får god selvtillit når man kjenner at man behersker de ulike tricksene, sier Malene Svanaasen.

[su_slider source=»media: 6908,6907,6906,6905,6904,6903,6902″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]