Vision Skatepark fikk 50.000 kroner fra LOS-fondet

Smilene satt løst da Ida Marie Høitorp, Fredrik Tangerud og de andre fra Vision Skatepark kunne løpe frem på scenen under LOS-fondets Drømmefinale under LOS-dagen i Dyreparken søndag for å motta en sjekk på 50.000 kroner.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er en stor dag, stråler Ida Marie Høitorp som sammen med Fredrik Tangerud, Lukas Storm, Johannes Aasheim, Emilie Launes Helleland og Hermine Strom kunne motta den store sjekken som det synlige beviset på at 50.000 kroner nå tikker inn på konto.

Vision Skatepark er et sted for unge som driver med skating, BMX, parkour, rulleskøyter og sparkesykkel.

– Vi legger vekt på å skape trygghet, gode relasjoner og mestringsopplevelser i et inkluderende og rusfritt miljø, sier Andreas Widerøe, leder i Vision Skatepark.

– Dette er investering som gir avkastning på sikt, men vi ser allerede synlige resultater av skateparkens drift, legger han til.

Administrerende direktør i LOS, Margit Unander kunne overrekke en sjekk på 50.000 kroner til Lukas Storm, Johannes Aasheim, Emilie Launes Helleland, Fredrik Tangerud, Hermine Strom og Ida Marie Høitorp fra Vision Skatepark.

– Pengegaven gjør at vi kan få skatetilbudet ut til flere. Vi har hatt et ønske om å kunne få råd til en mobil skaterampe som kan brukes ute i bysentrum i Kristiansand og i mange lokalmiljøer på Agder, der hvor ungdom ferdes og treffes, sier Ida Marie Høitorp.

– Nå har vi brukt mye tid og krefter på å ruste opp skateparken på Lund som Blå Kors Kristiansand overtok driften av for i fjor. Det meste av det gamle er fjernet, og hallen fremstår som tilnærmet ny når den blir ferdig, sier hun.

Widerøe har tidligere løftet frem hvor viktig skateparken er som et samlingssted for barn og unge.

– Med en mobil skaterampe i tillegg, vil vi kunne nå ut til langt flere, fremholder han.

– Arbeidet med å ruste opp Vision Skatepark går mot slutten. Den 29. september åpner «nye» Vision Skatepark, sier Ida Marie Høitorp.

– Unge menneskers kreativitet og engasjement er ubetalelig. Av og til kan en dytt i ryggen i form av penger være det som skal til. Det er bakgrunnen for LOS Fondet som hvert år støtter barn og unge under 18 år på Sørlandet med en million kroner. I dag har vi delt ut 500.000 kroner til sammen, sier administrerende direktør i LOS, Margit Unander.

– Fire prosjekter var med i selve Drømmefinalen, hvor publikum fikk anledning til å stemme frem sin favoritt, hvor Vision Skatepark ble nummer fire i konkurranse med Grimstad Bokseklubb som fikk 100.000 kroner, Risør Ungdomslag som fikk 150.000 kroner og Kvinesdal Idrettslag som fikk 200.000 kroner.