Generalsekretær i Blå Kors Norge, Jan Elverum, holdt en tankevekkende appell.

Per Brynjulfsen – ny økonomisjef for Blå Kors Kristiansand

Per Brynjulfsen tiltrer 1. oktober som ny økonomisjef for Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Brynjulfsen har vært medeier i regnskapsbyrået Fast Solutions siden 2013, og har det siste halve året vært utleid til Blå Kors Kristiansand i en 40 prosent stilling.

I stillingen som økonomisjef, får Brynjulfsen ansvaret for regnskap og økonomistyring for samtlige av de åtte virksomhetene som i dag utgjør driften ved Blå Kors Kristiansand: Steg for steg, Blå Kors Ung, Posebyen Frivilligsentral, Barnas Stasjon, Posebyen Kulturskole, Blå Kors ferier, Blå Kors-foreningen og Snakk om mobbing.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Det blir et helt annet fokus her, ved å jobbe i en virksomhet som betyr så mye i lokalsamfunnet. Blå Kors Kristiansand vokser og har fortsatt ambisjoner i så måte. Derfor har det vært nødvendig å styrke administrasjonen. I 2017 var det 36 personer fordelt på 21 årsverk, sier Brynjulfsen.

Det sier sitt om hvor markert veksten har vært, at staben på fire år har vokst fra en håndfull til over 40 personer i dag. I tillegg kommer flere hundre frivillige.

– Bare i år er det kommet til flere nyansettelser, legger han til.

– Veksten i antall medarbeidere og frivillige sier litt om behovet. Jo større omsetningen blir, jo flere blir hjulpet. Det er fint å se at alle tilskudd, gaver og innsamlinger går til aktivitet, sier han.

Brynjulfsen bor i Søgne, sammen med ektefelle og to barn. Han spilte i flere år fast på Søgnes A-lag i fotball, innen en kneskade i 2005 medførte at han måtte legge opp.

Ansettelsen er gjort i forståelse med de øvrige eierne i Fast Solutions, og den vil styrke relasjonen mellom Blå Kors Kristiansand og Fast.