‘- Dette var helt magisk!

– Dette var bare helt magisk, for en artist. Publikum var samstemte etter Christel Alsos konsert på Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand torsdag.

Av Ivar Eidsaa

Christel Alsos kom som et frisk pust inn i norsk musikkliv i 2006, med debutlåten «Come on». Låten ble tatt vel imot og da debutalbumet «Closing the distance» kom året etter, tok salget av. På bare tre måneder ble det solgt over 30.000 CD`er. Siden er det kommet ytterligere fire album, alle til strålende kritikker.

I september tok hun nye steg, med EP`en «Sound At The End Of A Song», og i den forbindelse innledet hun for en uke siden en omfattende høstturné.

Starten ble lagt til Bergen, fortsatte i Stavanger, før hun altså dagen etter gjestet Blå Torsdag-scenen i Kristiansand. Ytterligere 22 konserter følger, frem til høstturnéen avsluttes 28. oktober i Brattvåg.

Torsdag gjestet hun Kristiansand, og tilstrømningen viste at hun har mange fans i Stiftsstaden. Da konserten tok til, var det fullt i Storsalen og på galleriet. Også i kjelleren var det fullt, hvor konserten ble overført via videolink.

Under konserten fascinerte Christel Alsos publikum nok en gang med sin karakteristiske stemme og melankolske melodier. Arrangementene passet som hånd i hanske til Alsos sine tekster og stemme. Erik Holen på trommer, Erik Sortdahl på tangenter og Tommy Kristiansen skapte et musikalsk bakteppe som gjorde konserten til noe helt spesielt. Det sier sitt om kvaliteten at f.eks Tommy Kristiansen i lengre tid har vært fast innslag i orkesteret til flere av de musikalske TV-produksjonene som har gått eller går på fjernsyn, blant annet The Voice, og gitarist for flere artister, blant dem Maria Mena, Marit Larsen, Magnet, Madcon og Kurt Nilsen, for å ha nevnt noen.

Et av de store høydepunktene under konserten, og dem var det mange av!, kom da Alsos fremførte «If You Knew Me Now», tett fulgt av «Found». Mektig i form og arrangement til tider, stille og bare så sart og uttrykksfullt i andre partier. Publikum satt fjetret, og da tonene fadet ut, svarte publikum med kraftig og langvarig applaus.

[su_slider source=»media: 6978,6977,6976,6975,6974,6973,6972,6971,6970,6969,6968,6967,6966,6965,6964″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]