Blå Kors ferier 2018

Ferier på barn og unges premisser

[av_one_full first min_height=» vertical_alignment=» space=» custom_margin=» margin=’0px’ padding=’0px’ border=» border_color=» radius=’0px’ background_color=» src=» background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=» mobile_breaking=» mobile_display=»]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=KHksrjYpsE0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_textblock size=» font_color=» color=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» admin_preview_bg=»]
Blå Kors ferier er et nasjonalt rusfritt ferietilbud til barnefamilier som har ulike utfordringer tett på livet. I år ble det også utvidet til å gjelde ferieturer for ungdommer. Alle våre ferier er gratis for våre gjester.

Utgangspunktet for ferieukene er at familiene skal få gode opplevelser sammen, og kjenne på gleden av å feriere sammen i trygge omgivelser. Vi ønsker å skape minner de kan se tilbake på med glede, og at barna skal ha ferieopplevelser å dele med venner og klassekamerater på første skoledag etter ferien.

Alle ferier legges opp til å være på barnas premisser hvor vi som Tidgivere (frivillige) er med for å legge til rette for de gode opplevelsene både for den enkelte familie, men også i fellesskap med andre familier slik at det kan dannes nye relasjoner og vennskap. Vi er helt avhengig av våre Tidgivere for å gjennomføre feriene på en god og trygg måte.

Takket være enorm innsamlingsaksjon i Bystyresalen i Kristiansand november 2017, i tillegg til andre gaver fra privatpersoner og bedrifter, samt midler fra BUF-direktoratet, så har vi kunnet utvidet tilbudet vesentlig i 2018.

Tusen takk til alle givere, både private og fra nærlingslivet! Takket være dere får barnefamilier uforglemmelige minner som varer livet ut!

Gjennom året har vi arrangert vinterferie på Gautestad med dagstur til skibakken på Bortelid, akekonkurranser og mye moro for totalt 40 ungdommer. Vi satt i tillegg opp en dagstur til Bortelid for barnefamilier i vinterferien, og fylte en hel buss med takknemlige barnefamilier hvor flere prøvde seg i skibakken for første gang. Alle kom like hele hjem igjen.

I sommer hadde vi våre 2 faste uker på Birkeland, hvor det er rundt 60 deltaker per uke. Her hadde vi utflukt til Dyreparken, dagstur til Dvergsnestangen hvor vi fisket, badet, fisket krabber og koste oss på stranden. Vi hadde også et besøk av flere lokale, engasjerte motorsykkelklubber og veteranklubber som går sammen om å ta våre gjester ut på kjøreturer. På denne kvelden får barn og voksne minner de sent vil glemme, med håret som flagrer i vinden, barnelatter til alle barna som løper rundt og er stolte over å ha sittet bakpå motorsykkel for første gang og mange gode samtaler. Her kommer det rundt 30 personer frivillig med sine kjøretøy for å gi våre feriegjester gode minner. Denne gjengen kommer igjen år etter år fordi de ser hvor mye det betyr for våre gjester, spesielt fedrene syns dette er et gøy ferieminne å ha med seg.

I år arrangerte vi for første gang en ferieuke på Kristiansand Feriesenter. Her var det over 70 deltakere. Denne plassen er optimal for barnefamilier med hoppepute, sklier, lekeplasser, fotballbaner, aktiviteter og moro, og ikke minst krabbefisking på brygga. Denne uken skinte sola hver dag, og gjestene fikk noen fantastiske opplevelser sammen. Det ble også arrangert en dagstur til Dyreparken, noe som var veldig populært. På avreisedagen ble det felt mange tårer da gjestene og Tidgiverne blir veldig tett knyttet etter å ha vært sammen i 5 dager.

Forutenom dette er det blitt arrangert ferie til Danmark for Ettervernsgruppen i Blå Kors, 2 helgeturer for ungdommer og høstferie for barnefamilier på Hovden for 50 deltakere.
[/av_textblock]

[/av_one_full][av_one_half first min_height=» vertical_alignment=» space=» custom_margin=» margin=’0px’ padding=’0px’ border=» border_color=» radius=’0px’ background_color=» src=» background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=» mobile_breaking=» mobile_display=»]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=drprddKoXfg’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[/av_one_half][av_one_half min_height=» vertical_alignment=» space=» custom_margin=» margin=’0px’ padding=’0px’ border=» border_color=» radius=’0px’ background_color=» src=» background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=» mobile_breaking=» mobile_display=»]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=JNMDHSpQa7A’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[/av_one_half][av_textblock size=» font_color=» color=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» admin_preview_bg=»]
I tillegg til disse organiserte feriene har vi mottatt rundt 1600 gratis overnattingsdøgn på ulike campingplasser i landet.

På tross av at vi aldri før har hatt et så stort ferietilbud har ventelistene vært lengre enn noensinne. Kun i sommer hadde vi 506 personer på venteliste, så behovet er stort.
[/av_textblock]