Per Ove Sødal

‘- Her har det vært godt å være

– Jeg har stortrivdes og tar med mange gode minner. Det sier Kristina Løyland, en av Tidgiverne (frivillige) fra Blå Kors Kristiansand som engasjerer seg i Hundedagis ved Jegersberg gård rehabiliterings- og kompetansesenter. Og mens Kristine nå slutter, begynner Natalie. – Jeg ser veldig frem til å begynne, sier hun.

Av Ivar Eidsaa

– Det har gjort dypt inntrykk å være med, sier Kristina Løyland.

– Vi innledet i vinter et samarbeid hvor Tidgiverne hos oss deltar i ulike aktiviteter sammen med beboerne på Jegersberg gård rehabiliterings- og kompetansesenter, sier Camilla Rasch, Virksomhetsleder for Blå Kors Posebyen Frivilligsentral.

– Jeg startet i Hundedagis da jeg ble delvis permittert fra jobb. Jeg måtte ha noe å gjøre og tok kontakt med Posebyen Frivilligsentral. Jeg ble deretter koblet opp til Hundedagis hvor jeg har bidratt flere dager i uken, forklarer Kristina Løyland.

Har stortrivdes

– Hundedagis er en «barnehage» for hunder. Mange hundeeiere har en utfordring med hvor hunden skal være mens de selv er på jobb eller skole. Her leveres hunden om morgenen, og hentes på ettermiddagen. Aktivitet og sosialisering står høyt på dagsorden, hvor vi gjennomfører to daglige turer og mye samvær. Hundene har egne rom hvor de kan slappe av mellom øktene, sier Hæge Aas, som leder Hundedagis.

– Jeg har stortrivdes fra første dag. Det er sosialt, det er åpent, det er røust og høyt under taket. Klemmefaktoren er også høy, ler Kristina Røyland.

Nathalie Kliment, Camilla Rasch, Kristina Løyland og Hæge Aas.

Har gjort inntrykk

– Det har gjort dypt inntrykk å møte dem som driver tilbudet. Dette er mennesker som har vært i rus, og hvor de får god arbeidstrening og et godt sosialt miljø å utvikle seg i, sier Røyland.

– Det fine med Hundedagis er den gjensidige gleden vi har av hverandre. Her løser vi små og store verdensproblemer og oppgavene og miljøet er viktig med tanke på veien tilbake til et rusfritt liv. Kontakten mellom oss som arbeider her og hundene, skaper gjensidig glede, sier Hæge Aas.

– Tusen takk for en flott tid, og gratulerer med dagen, sier Kristina Løyland (t.v) og overrekker Hæge Aas en bursdagsgave.

En fin markering

Tilbudet ved gården omfatter mange tilbud og avdelinger: Et hestesenter med 29 hester, en rekke ulike mange kurs og aktiviteter. Egen kurs og konferanseavdeling og snekkerverksted er også blant tilbudene som hører med.

Det blir en fin markering på en av Kristina Løylands sine siste dager ved Hundedagis. Med seg har hun en pose hvor hun trekker opp flere små presanger til Hæge Aas, hun har gebursdag og det feires som en «hundebursdag» med pølser på menyen til alle.

– Takk for en flott tid

– Tusen takk for en flott tid. Du fortjener all honnør du kan få. Du har vært en drøm å samarbeide med, sier Løyland, i det hun overrekker Aas gavene.

– Du har vært fantastisk støttende og kommet med mange gode innspill. Vi kommer til å savne deg, sier Hæge Aas, i det det som blir et rørende og et helt spesielt øyeblikk.

Ved siden av står Nathalie Kliment, som nå starter som ny Tidgiver ved Hundedagis.

– Jeg studerer utviklingsstudier ved UiA og skal bidra som Tidgiver her parallelt med studiene. Plassen passer som hånd i hanske, jeg har alltid likt dyr og har alltid ønsket meg hund. Så det å få muligheten til å bidra på en plass som dette med alt som følger med, ser jeg virkelig frem til, sier Nathalie Kliment.

– Jeg ser frem til å begynne, sier Nathalie Kliment. Hæge Aas ønsker velkommen.