Bent Svele lyttet med stor interesse.

Gla`gospel og bursdagsfest

Exodus fra Betania formidlet gla`gospel så det holdt under fredagens Blå Gospel-konsert hos Blå Kors Kristiansand, på en kveld hvor også Andreas Hall Torgersens 50-årsdag ble behørig markert.

Av Ivar Eidsaa

Repertoaret er variert.

Anne Cathrine Eikhom.Med noe nytt materiale, samt flere av de kjente og kjære gospellåtene, tok Exodus tilhørerne med på en reise hvor gleden og styrken i Herren stod i fokus. Exodus har utviklet et repertoar med stor variasjon og spennvidde, med alt fra countrygospel og contemporary gospel til gla`gospel.

Koret er også et ypperlig eksempel på hva som man ofte ser innen gospelmusikken: Sangere som får en god utvikling over tid og som fremstår med en høy kvalitet i fremføringen. Når sangerne også evner å formidle tekstene på en så flott måte, sitter man som tilhører tilbake med en klar wow-faktor.

Som Anne Cathrine Eikhom, som Anne Siv Tellefsen da hun fremførte Kris Kristoffersens «Why Me Lord», til Linda Dahl som fremførte «Blessed The Lord».

Fra scenen ble det også markert at Andreas Hall Torgersen denne uken fylte 50 år. Korets gave til Andreas var en fremføring av «Mercy» med Ine Repstad Hansen som vokalist.

Andreas Hall Torgersen er alltid med når korene som Tom Jarle Istad Kristiansen dirigerer opptrer.

– Det var du, Andreas, som i sin tid spurte om jeg ville være musikalsk leder i Sound of Happiness. Jeg har lært deg å kjenne som en positiv kar. Du er enormt frimodig i møte med mennesker og du er alltid dønn ærlig. Jeg har også lært deg å kjenne som en utrolig musikalsk kar. Andreas, det er fint å være venn med deg, gratulerer med dagen, fremholdt Istad Kristiansen i sin hilsningstale.

Deretter ble alle som hadde vært med på gospelkonserten invitert med på bursdagsfeiring i kjelleren hvor en enorm bløtkake stod og ventet.

[su_slider source=»media: 7064,7063,7062,7061,7060,7059,7058,7057″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]