Kirsten Bråten Berg

Hanne Sørvaag – en stor artist

Hanne Sørvaag imponerte stor da hun torsdag gjester Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand. – Det hun formidler er så ekte, så sterkt, oppsummerte en av publikummerne etter konserten.

Av Ivar Eidsaa

Mange har ventet lenge på at Hanne Sørvaag skulle gjeste Blå Torsdag-scenen, og torsdag var ventetiden over.

Det ble en konsert som mange hadde drømt om. Hanne Sørvaag bergtok en stappfull sal med sin sarte og klangfulle stemme, med låter som handlet om livet, mange av dem om kjærligheten.

Hun kunne fortelle at hun begynte å skrive vakre sanger om livet, om kjærligheten, om håp og savn etter at en kjæreste gjorde det slutt for mange år siden.

– Jeg er han egentlig evig takknemlig for at han gjorde det slutt. Kjærlighetssorgen den gangen gjorde at jeg har laget mange titalls sanger med utgangspunkt i det jeg erfarte den gangen, kunne hun fortelle.

Den første sangen hun skrev etter dette bruddet var «Bring Me Down». Den sangen ble også et gjennombrudd som førte til at hun fikk jobben i Universal.

– Denne kjærlighetssorgen har gjort meg rik, på opplevelser, nye sanger, også var også med på å betale husleien min i mange år, smilte Sørvaag.

Applausen hun ble møtt med var varm, ekte og spontan. Kanskje ikke så rart, for det er lett å kjenne seg igjen i tekstene hennes, og som en av publikummerne sa det etter endt konsert: – Hun formidler ekte saker, det er bare så sterkt.

Som da hun fortalte hva hun kjente på da hun fire år gammel fikk beskjeden om at mor og far skulle skilles fordi «mor og far ikke har noe mer å gjøre sammen», som moren formidlet til henne den gangen.

– Jeg svarte at det er jo mye vi kan gjøre sammen, vi kan spille Memory, var svaret fra fire år gamle Hanne.

– Fortsatt er tanken der at mye kan bli bra igjen om man spiller Memory, sa hun stillferdig.

For ikke lenge siden lanserte hun sin nye plate.

– For det så mørkt ut en stund der, jeg må si det. Når en begynner å miste håpet om at det noen gang skal lysne, kjenner en også litt på om det synger på siste verset, skrev Sørvaag i sin egen blogg. I låtene har hun gravd frem det såre, det vonde, det som ikke har vært så bra. Det blir mye bra musikk av det, og på torsdagens konsert fikk vi høre flere eksempler fra platen.

Hun avsluttet konserten med å synge «God morgen, min kjære», sangen som Benny Borg har skrevet og som Sørvaag så utrolig flott fremførte under «Hver gang vi møtes». Det ble en sterk avslutning på en aldeles førsteklasses konsert.

[su_slider source=»media: 7126,7125,7124,7123,7122,7121,7120,7119,7118,7117,7116,7115,7128,7127,7114″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]