Arranger tur til pasjonsspillet i Oberammergau

– Den 4.-13. september 2020 arrangerer vi busstur til Oberammergau for å se det verdensberømte pasjonsspillet som i 2020 settes opp for 42. gang, sier Trond Gundersen i Blåens Reiser.

Av Ivar Eidsaa

Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år. I 2020 settes spillet opp for 42. gang.

I 1633, midt i 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i den lille byen Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen deres skulle de hvert 10. år fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og ingen flere døde. I 1634 holdt de derfor løftet sitt og fremførte spillet som de hadde lovet. Spillet ble fremført på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

Pasjonsspillet fremføres hvert 10. år. Når det nå vises for 42. gang blir det sett på som et av de viktigste pasjonsspillene som finnes, og den lille landsbyen i Bayern forventer cirka 500.000 besøkende i forbindelse med forestillingene. Over halvparten av disse forventes å være utlendinger.

I henhold til reglementet kommer alle skuespillerne i verdens største amatørdramaforestilling fra landsbyen. Alle som deltar, det være seg alt fra hovedrollene som Jesus, Maria og Judas, medlemmene i koret og orkesteret, samt alle som hjelper til praktisk for å få gjennomført det hele, må være født i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år.

– Dette er en tur hvor hele Blå Kors-familien i Norge vil bli invitert med, sier Gundersen.

Ettersom Oberammergau ligger så sentralt i hjertet av Europa, er avstandene til andre severdigheter kort.

– Vi planlegger å besøke Salzburg, Hitlers Ørnerede og et av Ludvig 2. sine slott, sier Trond Gundersen.