Gir juleferie til nærmere 60 personer

– Takket være et fantastisk næringsliv på Hovden kan vi invitere med nærmere 60 personer for å feire en norsk tradisjonsjul, for mange av dem blir det for første gang. Det forteller Wenche Tønnessen, fungerende virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Av Ivar Eidsaa

Det var tidligere i år at Blå Kors ferier fikk en henvendelse fra næringslivet på Hovden som ønsket å gjøre en innsats for Blå Kors ferier slik at de som trengte det mest kunne få gode ferieopphold på ferie- og vinterdestinasjonen øverst i Setesdal.

Det gav som resultat at en stor gruppe kunne reise til Hovden i høstferien. Men det stoppet ikke der. Næringslivet på Hovden ønsket å gjøre enda mer.

For mange blir det den første juleferien

– Bedriftene er gått sammen om å stille flere leiligheter til disposisjon. Så fredagen før julaften reiser nærmere 60 personer til Hovden for å feire jul. For mange av dem blir det den første juleferien de opplever, sier Tønnessen. Målgruppen er familier som har en rushistorie, har slitt med psykiske helse eller fattigdom.

Blå Kors ferier har sendt ut informasjon til samtlige organisasjoner og aktører innen helsevesenet som har disse som målgruppe. Invitasjonen er gått til aktører hjemmehørende i nord og sør, øst og vest.

Alle får egen leilighet

Alle som blir med får sin egen leilighet. Disse ligger i tilknytning til Hovdehytta, hvor reisefølget får tilgang til store fellesrom hvor man spiser sammen.

– Så til frokosten spiser vi sammen, smører matpakke for dagene som blir spekket med aktiviteter. Det blir turer i skibakken og badeland, vi skal lage engler i snøen, det blir konkurranser og mye lek og moro. Vi skal brenne bål og grille pølser, og det blir også skiskole for dem som ønsker det, forteller Tønnessen.

Feirer norsk tradisjonsjul

– Vi skal feire god norsk tradisjonsjul, sier hun.

På julaften blir det julegrøt tidlig på dagen. Reisefølget blir invitert med på julegudstjenesten i grendehuset, og det blir julebuffet kl. 17.00 med mye god julemat på menyen. Julenissen har lovet å komme. Og alle som er med, får julegaver.

– En rekke aktører har stilt velvillig opp slik at vi har med julepakker til samtlige, også til de voksne, sier Wenche Tønnessen som sier hun ser frem til julehelgen med stor spenning og forventning.

Gjør dypt inntrykk

– Nærmere 60 personer skal feire julen på Hovden, sier Wenche Tønnessen.

– Det gjør dypt inntrykk når vi får tilbakemeldinger fra familier som forteller om ensomhet og utenforskap. Det å få feire jul i trygge, gode omgivelser i et rusfritt miljø skaper gode minner og trygghet for barna, med mulighet for nye vennskap og opplevelser på fjellet som de kanskje ellers ikke kunne fått mulighet til, sier Tønnessen som på det varmeste takker næringslivet på Hovden for at bedriftene har stilt så velvillig opp.

– Det er sterkt å vite at det hele er med på å skape gode opplevelser og minner, at foreldre kan slippe å kjenne på ensomhet og kanskje utilstrekkelighet, sier Wenche Tønnessen.