Kristine Akselsens første soloplate

Det begynte med at hun fikk en plateinnspilling i 50 årsgave. Nylig var Kristine Akselsens første soloplate, «Hymns and spirituals» ferdig. Fredag hadde hun invitert til releasekonsert. Der dokumenterte hun til fulle hvilken dyktig sangerinne hun er.

Av Ivar Eidsaa

Kristine Akselsen ble kjent for et norsk publikum på 1980-tallet. Hun var nemlig en av sangerne som var med da Oslo Gospel Choir ble etablert og hun var med i koret de første ti årene.

I denne perioden var hun den mest brukte solisten i koret. Hun het da Kristine Pettersen, og huskes nok best som solist på «Operator» og «Oh Happy Day».
Etter perioden i Oslo Gospel Choir tok hun sykepleierutdannelse, giftet seg og jobber som sykepleier i Kristiansand. Hun har hele tiden gjort private sangoppdrag og deltatt i mindre arrangementer med hovedvekt på gospel, soul og jazz.

I en alder av 53 har hun nå spilt inn en CD med tema hymner og spirituals, sanger hun har opptrådt med og fremført i flere år.

Kristine Akselsen er ambassadør for Blå Kors, og det var derfor naturlig at hun gjorde sin releasekonsert i lokalene til Blå Kors Kristiansand.

– Det hele begynte med at mannen min Vidar pushet meg bak og gav meg en CD-innspilling i 50 årsgave, smiler Kristine.

Hun tok etter hvert kontakt med Tom Jarle Istad Kristiansen, kjent dirigent for flere kor i distriktet, sanger og musiker.

– I august gikk vi i studio og nå er platen klar, forteller Akselsen.

Platen rommer mange av de mest kjente og kjære sangene og hymnene fra den kristne musikkskatten, med «Precious Lord», «Old ragged cross», «Abide with me», «What a friend we have in Jesus», «Amazing grace» og «A closer walk with Thee», som noen eksempler.

– Det er noe med disse sangene som bare rører meg. De har vært med meg hele livet, først på bedehuset med norsk tekst, så kom tiden da jeg hørte på gospel og hvor jeg prøvde meg frem med ulike uttrykk, så faller man tilbake til røttene. Det er her jeg hører hjemme, hvor jeg kan uttrykke noe, sier Kristine Akselsen, hvor hun på releasekonserten avsluttet med å synge «Operator», til stor applaus fra en fullsatt sal.

Med utgangspunkt i denne innspillingen vil hun gjøre konserter rundt i landet de nærmeste årene.

[su_slider source=»media: 7185,7184,7183,7182,7192,7191,7190,7189,7188,7187,7186″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]